Actualitate

Etnobotanicele fac ravagii. Judecător: „Copii ridicați cu salvarea din buda unui mall”

Judecătorul Cristi Danilet atrage din nou atenția asupra consumului de etnobotanice. Acesta cere pedepsirea celor care vând substanțe periculoase.

Judecătorul Cristi Danileț susține că la Cluj sunt cel puțin 8 cazuri pe zi cu copii intoxicați cu astfel de substanțe periculoase. Danileț cere interzicerea  etnobotanicelor. 

„Cam aici se ajunge când nu se incriminează deținerea de etnobotanice și nu sunt pedepse adevărate pentru cei care vând astfel de rahaturi: copii ridicați cu salvarea din buda unui mall.


Vă dau exemplu din practica noastră judiciară: inculpatul a făcut rost de mătragună, a amestecat cu Clin de geamuri, otravă pentru șoareci și esență de tei, a mărunțit și apoi a vândut în pliculețe dotate cu ziplock contra sumei de 25 lei per bucată. Consumatorii au fumat această substanță, ceea ce le-a generat stări de rău, halucinații și chiar înțepenirea mușchilor (efectul "zombi") pentru 20 de minute. Dependența se produce imediat, chiar de la prima țigară. Într-o situație consumatorul era la volan, în mașină cu patru persoane și au ajuns în zid ca urmare a înțepenirii mușchilor”, explică Cristi Danileț. 

Cristi Danileț susține că situație este foarte gravă, având în vedere faptul că vârsta copiilor care consumă etnobotanice este chiar și mai mică de 10 ani. 


„La Cluj sunt cel puțin 8 cazuri în fiecare zi de genul celor de mai jos, când consumatorul de etnobotanice ajunge la spital, unde tratamentul este: spălături stomacale și rugăciuni către Divinitate. Consumul a coborât deja la copiii cu vârsta de 10 ani. Din păcate, legea aprobată în acest sens la sfârșitul anului trecut de Parlament a fost întoarsă de la promulgare de Președinte”, mai spune judecătorul. 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter