monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Iată câteva motive pentru care să alegi un aparat dentar de calitate! (P)

Pe lângă faptul că un zâmbet sănătos este întotdeauna atrăgător și oferă încredere celui care îl “poartă”, dispunerea corectă a dinților are o importanță majoră în ecuația sănătății întregului organism.

Astfel, dacă te confrunți cu malocluzii sau malpoziții și vrei să te bucuri de un zâmbet perfect și o funcționalitate ideală a danturii, singura soluție eficientă este să porți un aparat dentar de calitate. Acest tratament va contribui atât la îmbunătățirea fizionomiei, cât și la menținerea sănătății corpului.

Atunci când defectele de poziționare a dinților nu sunt rezolvate la momentul potrivit, ele pot afecta ireversibil atât estetica danturii, cât și funcționalitatea acesteia. Astfel, un tratament ortodontic cu aparat dentar de calitate va remedia relațiile anormale dintre dinți și va asigura formarea unei mușcături corecte pe termen îndelungat.


Acest tip de tratament nu este accesibil în cadrul oricărui cabinet stomatologic, întrucât ramura specială a stomatologiei ce urmărește prevenirea, diagnosticarea și tratarea iregularităților dentare este ortodonția.

Apelând la o clinică stomatologică, în schimb, medicul ortodont din cadrul acesteia îți poate oferi un plan de tratament cu aparat dentar în funcție de problemele de mușcătură și aliniere pe care le prezintă dantura ta. Trebuie să știi, de asemenea, că numai în urma unui tratament corect și eficient vei obține un zâmbet perfect și o mușcătură precisă, cu o uzură minimă a dinților.


Câteva motive petru care să alegi un aparat dentar de calitate

- Dacă dinții tăi au crescut neregulat, înghesuit, în mod cert ai nevoie de tratamentul cu aparat dentar, iar această problemă poate fi prezentă chiar dacă apropierea dinților nu este evidentă de fiecare dată când zâmbești.


Pentru a ști dacă dinții tăi sunt la o distanță corectă unul față de celălalt, încearcă să introduci ața dentară în toate spațiile interdentare. Dacă nu reușești sau ața trece foarte greu printre dinți, este indicat să faci o vizită la clinica stomatologică pentru a cere părerea specialistului în ortodonție.

- Dacă simți dureri în zona maxilarului, printre cauzele probabile se află alinierea incorectă a dinților. Atunci când este exercitată o presiune suplimentară pe articulația temporo-mandibulară, rezolvarea eficientă este alegerea corectă a unui aparat dentar.


- Malpozițiile și malocluziile severe pot afecta în mod evident vorbirea curentă și felul în care pronunți anumite sunete. Din această perspectivă, tratamentul cu aparat dentar poate fi o rezolvare inclusiv pentru defectele de vorbire sau pronunția incorectă, un exemplu fiind sâsâiala specifică celor care au mușcătura anormală sau spații interdentare mari.

- Aparatul dentar potrivit va rezolva problema dinților strâmbi, suprapuși sau înclinați. Mai mult decât atât, acest tratament ortodontic poate corecta și poziționarea prea în exterior a dinților, așadar verifică-ți cu atenție dantura.


- Purtarea aparatului dentar este indicată și în situația dinților prea depărtați. Pe lângă aspectul inestetic, această situație poate duce la probleme de mușcătură și la influențarea decisivă a poziției danturii. Tratamentul ortodontic te va scăpa și de strungăreața deranjantă, iar dacă între dinții de sus și cei de jos rămâne spațiu atunci când închizi mușcătura sau dacă unii ies cu mult în fața celorlalți, recomandarea este să începi un tratament cu aparat dentar.

- Atunci când dantura ta nu este aliniată corect, resturile alimentare care se acumulează între dinți pot provoca o respirație neplăcută. După o vreme, se poate declanșa apariția plăcii bacteriene, a tartrului, cariilor dentare, afecțiunilor gingivale sau chiar a parodontozei. Pentru a putea preveni toate aceste afecțiuni specifice, purtarea unui aparat dentar de calitate este cea mai simplă și eficientă soluție.

Dacă întâmpini sau vrei să previi asemenea probleme, programează chiar azi o vizită la clinica stomatologică Dental Excellence și începe un tratament cu aparat dentar de cea mai bună calitate recomandat de medici ortodonți cu experiență!