monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Top 3 cele mai populare decorațiuni de Crăciun pe care trebuie să le lași în urmă (P)

Magia sărbătorilor de iarnă se simte încă de la sfârșitul lunii noiembrie sau începutul lunii decembrie.

Atmosfera specifică se instalează înainte de zăpadă, prin decorațiunile care apar peste noapte în aproape orice localitate din țară și care dau culoare străzilor. Astfel, observi zi de zi oamenii cum își împodobesc casele cu tot felul de decorațiuni haioase.

Una dintre cele mai plăcute activități pe care le poti face alături de familia ta este impodobirea bradului. Este un prilej extraordinar pentru a lăsa fiecare membru să dea frâu liber imaginației și să decoreze peisajul de Crăciun cu ornamentele preferate. În acest fel, vei putea observa care sunt decorațiunile preferate ale persoanelor dragi.


Anul trecut, cu siguranță, și tu te-ai bucurat de această magie a ornamentării cu tot felul de simboluri ce înfățisează iarna și sărbatorile ei minunate. Cu toate acestea, pentru următorul Crăciun, ar trebui să renunți la unele din ele și să le înlocuiești cu altceva, dacă ești genul de persoană care vrea să se diferențieze, atunci poți încerca să nu ții cont de ceea ce toata lumea obișnuieste sa facă și vino cu idei noi. 

Iată care sunt cele mai populare decorațiuni de Crăciun pe care să NU le mai folosești și pentru următorul Crăciun


Chiar daca fiecare casa are ceva deosebit in ceea ce priveste ornamentele de sarbatori, exista cateva piese care se vor regasi in fiecare peisaj. Acest lucru se datoreaza faptului ca sunt piese reprezentative pentru Craciun si au o simbolistica aparte. Insa tu ar trebui sa fii inventiv/a si sa treci de acest prag. Astfel, poti alege sa scapi total de unele tipuri de ornamente, devenite deja, probabil, previzibile. 

Moș Crăciun


Cu siguranță, cel mai popular personaj al sărbătorilor de iarnă este Moș Crăciun. De la postere la globuri, figura Moșului este prezentă în fiecare casă, reușind să coloreze atmosfera într-un roșu plin de veselie. Dacă vrei să-l scoți în evidență pe acesta în casă, poți opta pentru decorațiuni mai mari și luminoase, de preferat unele care să funcționeze fie pe baterii, fie conectate la priza. Nu uita să-l poziționezi undeva unde poate fi văzut. De exemplu, o recomandare este un coltar pentru sufrageria ta, care îl poate pune într-o lumină plăcută și poate fi admirat de către toți cei dragi. Sau poți încerca altceva. Ce ai zice dacă în loc de acest simbol mult prea folosit ai utiliza unele care te reprezintă pe tine?

Renii lui Moș Crăciun


Pentru a completa peisajul, multe persoane includ și renii lui Moș Crăciun în decor. De asemenea, aici este prezent și Rudolf, celebrul ren cu nas roșu. Poți folosi fie simple figurine din hârtie, fie ornamente din plastic.

Având în vedere că renii respectivi sunt cunoscuți pentru faptul că zboară, este recomandat să-i așezi într-o poziție suspendată, pentru a crea ideea de plutire.


Poți folosi aceste decoruri în fiecare an, însă, parcă văzuti peste tot, îți pierd puțin din farmec. De ce nu ai renunța măcar un an la această idee și, în schimb, să utilizezi câteva obiecte geometrice făcute de tine? Ai putea să le dai forma unor fulgi de zăpadă, dacă tot vrei ăa respecți tema clasică a iernii. 

Imitații de cadouri

Deoarece este sezonul darurilor, ideea acestora nu poate fi omisa din peisajul decorativ. 

S-au folosit și anul trecut imitații de cadouri, cum sunt cuburile din polistiren de diferite dimensiuni, care, mai apoi, erau împachetate în hârtie strălucitoare și legate cu o fundă care să iasa în evidența.

Acestea sunt, în generat, așezate într-o zonă apropiată de brad, deoarece completează imaginea unei seri de Ajun plină de surprize.

Totuși, de ce ar trebui să le folosești niște cutii goale și anul viitor doar pentru că arată drăguț și atât? În schimb, încearcă să incluzi decorațiuni personalizate cu ceva ce întruchipează atmosfera acestei sărbători la care nimeni nu s-a gandit. Poți începe, de exemplu, prin a schmimba beteala pe care o pui în brad cu o frânghie pe care să atașezi câteva poze cu tine și familia sau prietenii tăi făcute în clipele cele mai plăcute din respectivul an, pentru ca în acest sezon este vorba și despre aprecierea oamenilor care sunt mereu lângă tine. 

Fiind vorba de sărbători petrecute în familie, asigură-te că fiecare membru contribuie la decorarea casei ți la împodobirea bradului. Mai important decât orice ornament este atmosfera creată de spiritul sărbătorilor de iarnă, iar timpul petrecut alături de cei dragi va fi, la final, cel mai frumos cadou. Fii persoana care alege să facă ceva diferit și nu se aliniază la tot ce se face deja de toată lumea.

Pentru un peisaj complet, nu uita de pregatirea bucatelor, a colindelor si, evident, a cadourilor.

sursa foto: pinterest.com