Actualitate

„Uragan” rock’n’roll pe „Cluj Arena”

<p><img src="documente/stories/10_octombrie/10_ziua/06-mare-scorpions concert cluj arena 8 oct_sc_027.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Trupa germană Scorpions a „electrizat” un stadion întreg, plin cu 40000 de oameni.</p>

Legendara trupă germană Scorpions a făcut un show incendiar sâmbătă seara pe „Cluj Arena”, în faţa a peste 40.000 de fani. Piese celebre precum „The best is yet to come”, „Rock you like a hurricane”, „Wind of change”, „Still loving you”, „Big city nights” sau „Holiday” au fost cântate de solistul Klaus Meine împreună cu spectatorii.

La intrarea în scenă, Klaus Meine a salutat mulţimea în limba română. „Bună seara, Cluj!”. Pe tot parcursul show-ului, rockerii au fluturat drapelul României, pe care l-au purtat şi pe umeri, în timp ce zecile de mii de fani extaziaţi au stat în picioare şi au cântat fiecare vers al pieselor interpretate timp de mai bine de 90 de minute. „Bună seara, Cluj, România. Ce mai faceţi? Ne bucurăm să fim aici la inaugurarea acestui stadion uimitor! «The best is yet to come»”, le-a mai spus Meine celor 40.000 de spectatori înainte de a cânta piesa „The best is yet to come”.


Extaziat, publicul a asistat apoi la mai multe solo-uri de chitară şi tobe.

Toboşarul James Kottak a făcut singur spectacol timp de aproape o jumătate de oră.


Show la tobe

„Mă bucur să mă întorc în România. Trei cuvinte: «You kick ass!» (sunteţi cei mai tari- n.r.)”, le-a spus Kottak fanilor, după care s-a întors şi le-a arătat că pe spatele tricoului său erau scrise aceleaşi trei cuvinte. De altfel, în timpul concertului, Kottak a preferat să stea mai mult la bustul gol pentru a le arăta fanilor tatuajele sale imense. Maratonul muzical a continuat cu piese precum „Blackout” sau „Big city nights”. La finalul show-ului, toţi cei cinci membri ai trupei s-au aliniat la marginea scenei pentru a le mulţumi spectatorilor. Aclamaţi minute în şir, au adus cu ei şi un tricolor pe care era scris numele trupei. Zecile de mii de spectatori nu s-au lăsat duşi aşa uşor şi au aplaudat până când Scorpions a revenit pe scenă cu celebra „Still loving you”. „Acum 20 de ani eram la un festival în Moscova. Ne-am întors acasă şi în scurt timp Zidul Berlinului a căzut. Lumea se schimbă. Aceasta este Wind of Change”, a prezentat Klaus Meine una dintre cele mai cunoscute piese ale Scorpions. El le-a dedicat clujenilor piesa. „Wind of Change” a fost trăită din plin de public, care a cântat alături de Scorpions fiecare vers. „Rock you like a hurricane” a încheiat recitalul trupei germane în uralele fanilor care au umplut „Cluj Arena”.


Aprecieri pentru stadion

Membrii trupei au părăsit scena, de data aceasta fără a se mai întoarce. Înainte însă, au fluturat din nou tricolorul românesc şi au mărturisit că s-au simţit excelent la Cluj. „Clujul este un oraş foarte frumos. Felicitări pentru acest stadion minunat!”, a spus Klaus Meine în încheierea spectacolului. „Mulţumim! Noapte bună!”, au fost ultimele cuvinte adresate fanilor.


Consiliul Judeţean a premiat spectatorii

Show-ul de sâmbătă seara a fost deschis de trupele Semnal M, Pacifica, Sensor şi Grigore Leşe şi Voltaj. Înainte de urcarea pe scenă a celor de la Scorpions, amfitrionul evenimentului, Constantin Trofin, l-a invitat pe scenă pe preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe. Consiliul Judeţean a acordat trei premii în cadrul unei tombole la care au participat toţi cei care au cumpărat bilete la concerte. Primul premiu a constat într-un abonament pe viaţă la toate evenimentele de pe „Cluj Arena”, premiul al doilea a fost acces gratuit timp de zece ani la evenimentele de pe noul stadion, iar premiul al treilea acces gratuit la aceleaşi evenimente timp de cinci ani. „Vreau să îi felicit pe toţi clujenii pentru contribuţia la construirea acestui stadion. De astăzi, Cluj Arena vă aparţine în totalitate”, le-a transmis Tişe celor prezenţi pe stadion. Totuşi, momentul prezenţei lui Tişe pe scenă nu a fost apreciat de toată lumea, o parte dintre spectatori huiduind şi fluierând.


Fotoreportaj: Cristian Socaciu

Ultimele Stiri
abonare newsletter