Actualitate

Consiliul Județean Cluj se laudă cu un număr record de vizitatori la muzee

Muzeele ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean (CJ) Cluj anunță cifre record, în continuă creștere, în ceea ce privește numărul de vizitatori din 2019.

Consiliul Județean Cluj se laudă cu un număr record de vizitatori la muzee, sursă foto: CJ Cluj Consiliul Județean Cluj se laudă cu un număr record de vizitatori la muzee, sursă foto: CJ Cluj

În 2019, cel mai mare număr de vizitatori (74.526) a fost înregistrat la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în creștere cu peste 6.500 comparativ cu anul 2018. Din acest total, o pondere de 38.430 de vizitatori a revenit celor care au trecut pragul Parcului Etnografic „Romulus Vuia”. Obiectivele de patrimoniu găzduite de Secția Pavilionară – Palatul Reduta au trezit interesul unui număr de 36.096 de vizitatori.

Anul trecut, Muzeul de Artă Cluj-Napoca a „strâns” 70.018 vizitatori, instituția muzeală primind cu aproape 6.000 de persoane mai mult comparativ cu anul 2018. Aceștia au putut admira atât lucrări din cadrul expozițiilor permanente ale muzeului cât și capodopere expuse în cadrul celor 62 de expoziții temporare organizate în 2019. Pe lângă vizitatorii de la sediul instituției, lucrări din patrimoniul muzeului au mai fost admirate de peste 40.000 de iubitori de artă, la diferite expoziții organizate în țară, se arată într-un comunicat de presă remis de forul județean.


Nu în ultimul rând, Muzeul Memorial „Octavian Goga” din Ciucea a primit, pe parcursul anului 2019, vizita a 17.426 de persoane. Mare parte a publicului vizitator a fost format din grupuri organizate de elevi însoțiți de cadre didactice, participanții la acțiunile culturale ce au avut loc în incinta muzeului, publicul specializat din domeniul culturii și literaturii, admiratori ai creației literare și ai personalității poetului și omului politic transilvănean, turiști străini și alte categorii de vizitatori.

Reprezentanții CJ Cluj afirmă că este o reconfirmare a faptului că muzeele constituie „un reper important pe lista obiectivelor de vizitat”, atât pentru turiștii români, cât și pentru cei străini. Aceștia promit că vor continua să investească în infrastructura acestor instituții și în promovarea patrimoniului cultural deținut.


CITEȘTE ȘI: Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Muzeul de Artă Cluj, premiate cu două stele de către experții Michelin

Ultimele Stiri
abonare newsletter