Actualitate

INUMAN A împușcat o cățelușă în miezul zilei, pe șosea! Voluntarii clujeni, revoltați

Scene incredibile pentru România secolului XXI au fost surprinse, sâmbătă după-masă, pe o șosea din județul Maramureș, în Pasul Prislop.

INUMAN A împușcat o cățelușă în miezul zilei, pe șosea! Voluntarii clujeni, revoltați, sursă foto: colaj Facebook Asociația Anima Pro Terra INUMAN A împușcat o cățelușă în miezul zilei, pe șosea! Voluntarii clujeni, revoltați, sursă foto: colaj Facebook Asociația Anima Pro Terra

Doi voluntari ai Asociației Anima Pro Terra, din Dej, au fost martorii unor scene îngrozitoare alături de fiul unuia dintre ei, de doar 6 ani, încă în stare de șoc. Aceștia se aflau la circa 5 km de Borșa (jud. Maramureș) când, într-o curbă, au văzut un Logan roșu oprit, al cărui șofer tocmai ce ar fi împușcat mortal o cătelușă. Pe șosea, pe un drum public, nu în pădure!

„Voluntarii noștri au sunat imediat la 112, însă făptașul a luat cadavrul și a plecat! Să nu se mușamalizeze cazul, iar cel vinovat să fie pedepsit!”, se arată într-un mesaj al Asociației, care a revenit ulterior cu precizările din partea autorităților maramureșene.


Polițiștii din Borșa s-au deplasat de urgență în Pasul Prislop, după ce la ora 14:24 au fost sesizați prin SNUAU 112 despre faptul că o persoană a tras un foc de armă și a împușcat un câine. Potrivit IPJ Maramureș, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că un bărbat de 69 de ani, paznic de vânătoare autorizat, a făcut uz de armă și a recoltat legal un câine hoinar, aflat pe raza fondului de vânătoare.

Urmare a verificărilor efectuate de politiștii maramureșeni, cu privire la bărbatul de 69 de ani, care ar fi împușcat câinele în Pasul Prislop, din cercetarea preliminară au rezultat suspiciuni rezonabile, referitoare la comiterea infracțiunilor de uz de armă letală sau interzisă, fără drept, prevăzută și pedepsită de art. 343 alin.1 Cod Penal și uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, prevăzută și pedepsită de art. 25 alin.1 lit. a din Legea nr. 205/2004, cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod Penal.


„Cercetările continuă în această cauză, în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus. Multumim cetățenilor care au semnalat acest caz si au sprijinit polițiștii în clarificarea situației de fapt”, se arată într-un comunicat preluat de voluntari.

Ultimele Stiri
abonare newsletter