Actualitate

Horia Nasra acuză noul Guvern că nu dă bani pentru proiecte din județul Cluj: "Investiții în proiecte 750 de milioane de lei blocate"

Horia Nasra, deputatul PSD de Cluj, a avut o reacție dură la adresa Guvernului condus de către Ludovic Orban.

Horia Nasra a lansat o serie de critici la adresa premierului Ludovic Orban după ce mai multe proiecte din Cluj au rămas fără finanțare din partea Guvernului.

Deputatul PSD s-a referit la următoarele proiecte:


- Alimentarea cu apă în localitatea Bolduţ şi modernizarea drumurilor comunale în Ceanu Mare, jud. Cluj;

- Modernizare infrastructură rutieră din comuna Viişoara, jud. Cluj;


- Reţeaua publică de canalizare a aelor uzate menajere, staţie de epurare şi modernizare drumuri în interes local în comuna Sânmărtin, jud. Cluj;

- Asfaltare străzi secundare şi modernizare trotuare în comuna Iclod, jud. Cluj;


- Înfiinţare reţea de canalizare cu staţie de epurare şi alimentareacu apă în comuna Beliş, jud. Cluj;

- Modernizare străzi în comuna Chinteni;


- Modernizare drumuri de interes local în comuna Luna, jud. Cluj

- Reţea de canalizare şi racorduri de canalizare în localităţile Rediu şi Aiton, comuna Aiton, jud. Cluj;


- Căminul cultural din Mărişel şi modernizarea drumurilor din comună;

Toate proiectele de mai sus erau cuprinse în LISTA PROIECTELOR ELIGIBILE PENTRU FINANȚARE DIN FDI, prin urmare, în 2020 trebuiau finanţate de Guvernul României, conform spuselor lui Horia Nasra.

Ludovic Orban este premierul ZERO INVESTIŢII în Cluj. Practic, Guvernul PNL refuză să finanţeze 45 de proiecte importante pentru UAT-urile din judeţul Cluj, în valoare de 750 milioane lei! Din răspunsul primit de la premierul Ludovic Orban, proiectele eligibile pentru finanţare sunt trase pe linie moartă: ``Potrivit Programului de Guvernare adoptat prin Hotărârea Parlamentului nr. 22/2019 pentru acordarea încrederii Guvernului, s-a stabilit revizuirea şi corectarea unor acte normative, inclusiv a celor aflate în proceduri parlamentare, cu impact negativ pentru economie. Astfel, unul dintre actele normative supuse revizuirii este şi Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal - bugetare, cu modificările şi completările ulterioare, inclusiv în ceea ce priveşte reglementările privitoare la Fondul de Dezvoltare şi Investiţii FDI (…) Nu se mai alocă împrumuturi prin FDI, iar pentru proiectele de investiţii finanţate prin FDI pentru care există contracte de finanţare în derulare, împrumuturile acordate se diminuează la valoarea sumelor aferente lucrărilor efectuate şi recepţionate în condiţiile legii de către beneficiari până la data intrării în vigoare a legii", a declarat Horia Nasra despre această situație.

Deputatul PSD a ținut să reamintească investițiile pe care Guvernele PSD le-au făcut în județul Cluj. Nasra îl acuză pe Orban că a blocat 750 de milioane de lei care ar fi trebuit să fie investiți în județ.

"Din 2012 până în 2019, mai mult sau mai puţin, Guvernele PSD au finanţat proiectele comunităţilor locale din Cluj. Indiferent de ce culoare politică avea primarul respectiv, PSD a finanţat proiectele comunităţilor din Cluj, doar în 2017 în valoare de peste 670 milioane lei iar 2020 Guvernul Orban a blocat 750 milioane lei…Este incredibil! Pierderea a 750 de milioane de lei, aproape 150 milioane euro, pentru judeţul Cluj este una incredibilă şi aştept explicaţii publice de la Orban pentru această catastrofă pe care o propune clujenilora declarat deputatul Horia Nasra.    

Ultimele Stiri
abonare newsletter