Actualitate

Ungureanu, despre incidentul de la Floreasca: „Beuran a intrat în sala de operație ca pe stradă!” -FOTO

Emanuel Ungureanu a făcut publice, miercuri seară, și primele imagini din timpul operației în care pacienta a luat foc la spitalul Floreasca din București.

Luna trecută, o pacientă a luat foc în timpul unei operații coordonate de chirurgul Mircea Beuran, suferind arsuri pe 40% din suprafața corpului. Femeia în vârstă de 66 de ani a fost câteva zile în stare critică, după care a decedat. Ulterior, ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat că medicii care au efectuat operația de la Spitalul Floreasca au folosit un dezinfectant care nu ar fi trebuit utilizat în acest caz.
Citeşte întreaga ştire: Primele imagini din sala de operație în care o femeie a luat foc. Cum a fost surprins chirurgul Mircea Beuran

În urma incindetului, deputatul clujean Emanuel Ungureanu a început demersuri pentru ca cei care au fost responsabili de acest incident tragic să fie trași la răspundere.


Emanuel Ungureanu a făcut publice, miercuri seară, și primele imagini din timpul operației în care pacienta a luat foc. Imaginile publicate de Emanuel Ungureanu surprind momentele de după stingerea incendiului din sala de operație și prezintă momentul apariției medicului Mircea Beuran în sală "fără să se dezinfecteze, cu ceasul pe mână".

Beuran a intrat în sala de operație "ca de pe stradă". Emanuel Ungureanu spune că, odată cu apariția imaginilor din sala de operație, "e de analizat, de aici înainte, având și imaginile din sală, comportamentul profesorului Beuran după catastrofă. Ce nu a apărut public și am reușit să văd și să aflu ulterior tragediei este modul în care tratează Beuran pacienta după ce a fost arsă. El intră în sală în haine de secție, nu se dezinfectează corespunzător, pune mâna pe pacientă având ceas la mână și atinge câmpul operator nefiind îmbrăcat cu echipamentul specific. Practic, a venit ca de pe stradă, fără să se dezinfecteze, pe o pacientă care era deja arsă și extrem de vulnerabilă. Asta denotă un dispreț total față de bolnavă, față de proceduri și față de personalul de acolo, inclusiv cei doi medici rezidenți care îl aveau model pe marele profesor. Rezidentul de anul I se vede cum se sprijină cu fundul de un aparat, urmărind cum marele profesor pune mâna pe pacientă și face manevre chirurgicale fără să fi făcut dezinfecția mâinilor în mod corespunzător."


„Priviți aici în ce hal se comportă SOMITATEA Beuran după ce pacienta sa a fost arsă de rezidentul lui nesupravegheat!

Beuran a intrat în sală după ce pacienta a fost arsă de rezidentul lui lăsat nesupravegheat. Cum a intrat? Ca un nesimțit. Fără să se dezinfecteze, fără mască pe față, cu ceasul pe mână, îmbrăcat cu echipamentul de pe secție, într-un cuvânt "ca de pe stradă"! Așa cum îl vedeți, plin de microbi și bacterii, a pus mâna pe bolnava arsă, a contaminat câmpul operator și a participat la câteva manevre chirurgicale! Acum, vă întreb, de ce mai este lăsat să opereze Beuran? Cum poate să fie el profesor, șef de disciplină, cum să își învețe rezidenții abecedarul dezinfecției dacă el nu practică niciun protocol , nicio regulă de bun simț și este lăsat să se prefacă că se ocupă de pacienți la vârsta de 66 de ani?! Incompetența Ucide!”, a spus Ungureanu.


Manevrele făcute de Mircea Beuran în sala de operație "nu respectă condițiile minime de igienă" : "Acele manevre pe care le face profesorul Beuran nu respectă regulile minime de igienă, în condițiile în care spitalele colcăie de infecții asociate actului medical tocmai pentru că mulți medici disprețuiesc spălatul pe mâini, dezinfecția și toate procedurile care țin de siguranța pacientului", subliniază Emanuel Ungureanu.

Citește și: Femeia arsă pe masa de operaţie a murit! Ungureanu va depune plângere penală împotriva medicilor

Ultimele Stiri
abonare newsletter