Actualitate

Clujul se întinde spre cer. Un turn de 15 etaje în cartierul Bună Ziua, în dezbatere publică

Un nou ansamblu imobiliar cu 15 etaje a fost supus unei dezbateri publice. Ansamblul mixt ar urma să se întindă pe o suprafață de peste 19 mii de metri pătrați.

Un alt proiect pentru un ansamblu cu funcții mixte, la fel ca cel din zona Cora a fost lansat în dezbatere publică. Aici vor fi ridicate două blocuri, unul de 10 etaje și un al doilea de 15 etaje.

După cum reiese din documentația depusă pentru obținerea avizului Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului și Urbanism din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, beneficiarii noului ansamblu imobiliar cu 15 etaje sunt SC STK Properties SA și SC Emergent Real Estate SA, companii administrare de STK Financial Societate de Administrare a Investițiilor SA, condusă de Matiș Dumitru și Roșianu Adrian, în calitate de administratori, și de Pașcu Nicolae, Pașcu Cristina Veronica și Sugar Liviu Claudiu, în calitate de asociați.


Firmele enumerate mai sus sunt beneficiarele unui PUZ prin care se dorește construirea unui ansamblu imobiliar de 15 etaje, pe un teren cu o suprafață totală de 19 262 mp, învecinat cu parcarea Lidl, cu case unifamiliale și locuințe colective cu două – trei etaje, dar și cu un bloc de 10 etaje, aflat în construcție.

„În acest sens se propune un regim de înălțime mai mare decât cel prevăzut prin PUG (dar cu condiții de amplsament fata de limite diferite ) și concentrarea cladirilor în partea estica a a parcelei. În partea vestica unica clădire amplasata va fi cu functiunea de Grădinița și se va pozitiona în continuarea directă a scuarului, în partea posterioara a zonei verzi propuse. Ansamblul propus pe partea estica a parcelei este format din subsol și 2 niveluri de demisol cu functiunea de parking auto/ biciclete cu accces din aleea Gogu Constantinescu. Partea supraterana va conține spatii comerciale și spatii de alimentatie publica dispuse la parter. În partea dinspre strada Buna Ziua, a ansamblului, etajul 1 va conține dotari sportive ( sala de sport cu piscina cu acoperiș retractabil) birouri, etajele 2-5 birouri, Ir etajele 6-15 apartamente locuinte. În partea posterioara a zonei studiate, ansamblul va conține la parter functiuni tertiare iar la etajele superioare locuinte/ apartamente. Intre partea adiacenta strazii Buna Ziua și partea posterioara a ansamblului, deasupra demisolului se fromeaza o terasa circulabila care va fi amenajata de tip piateta fiind marginita de functiuni tertiare și alimentatie publica, și având legătura și deschidere directa către scuar propus pe partea vestica a zonei studiate”, se arată în documentația citată.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter