Actualitate

Apostu: „Chinezii vor veni la Cluj în locul Nokia”

<p /><img src="documente/stories/10_octombrie/07_ziua/03 natsuo amemiya sorin apostu vizita ambasador japonia la primarie 6 oct _sc_14.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Interesul asiaticilor pentru zona Clujului este crescut, susţine primarul Sorin Apostu.

Primarul Clujului, Sorin Apostu a a anunţat ieri, după întrevederea pe care a avut-o cu ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Natsuo Amemiya, că locul lăsat liber după plecarea Nokia ar putea fi luat de o companie din China.

„Am discutat despre potenţialul oraşului nostru din poziţia sa de punct strategic pe harta de investiţii. Sunt sigur că locul lăsat liber la Cluj de Nokia va fi umplut cât mai curând. Suntem în negocieri cu o companie din China”, a dezvăluit primarul Clujului.


Principala temă a discuţiei cu ambasadorul japonez a fost potenţialul Clujului de a atrage investitori niponi. În acest moment, compania japoneză Fujikura are în fabricile din Dej şi Cluj un număr total de angajaţi de 2.500, din care 600 lucrează deja în fabrica din Cluj-Napoca. Mai mult decât atât, începând cu anul 2008, la Cluj-Napoca se află în derulare o colaborare indiano-japoneză în domeniul cercetării în cadrul Terapia Ranbaxy. Japonia ocupă locul 51 în clasificarea ţărilor cu participare de capital străin în Cluj. „Am venit la Cluj-Napoca în primul rând pentru a-l cunoaşte pe domnul primar, dar şi pentru a susţine un discurs la o conferinţă despre relaţiile româno-japoneze. Trebuie să vedem exact condiţiile din Cluj în ceea ce priveşte posibilele investiţii aici, dar sunt sigur că mai multe companii japoneze ar putea fi interesate de oraş”, a menţionat şi ambasadorul Natsuo Amemiya la finalul întrevederii cu primarul Clujului.   M.O.

Ultimele Stiri
abonare newsletter