Actualitate

Cursuri de operator calculator, organizate gratuit de BNS

<p><img src="documente/stories/10_octombrie/07_ziua/04-ariton nati conf giurgiu rp 06.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Blocul Naţional Sindical (BNS) organizează pentru angajaţii de peste 45 de ani şi pentru femei cursuri gratuite de operator calculator.</p>

Cursul – cu durata de trei luni – va începe peste aproximativ o lună.

Cursurile sunt realizate cu fonduri europene în cadrul programului „Angajaţi calificaţi”, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 2,1 milioane lei, cu o durată de 24 luni.


Proiectul BNS urmăreşte ca 126 de persoane să participe la cursurile de calificare şi recalificare profesională prin care angajaţii, indiferent dacă sunt sau nu membri de sindicat, vor învăţa meseria de operator introducere, validare şi prelucrare date sau operator calculator. Din cei 126 de viitori cursanţi, se doreşte ca 70 să fie femei, iar restul persoane angajate cu vârsta peste 45 de ani. „Cei cu vârsta de peste 45 de ani îşi găsesc mai greu un loc de muncă sau îl schimbă mai greu pe cel actual, de aceea este important să înveţe să utilizeze calculatorul. De asemenea, mai sunt diverse intreprinderi care se modernizează, cum ar fi RATUC, care va introduce tramvaiele noi cu computere la bord sau Transelectrica care va folosi computere pentru modernizare, iar angajaţii mai în vârstă nu ştiu să lucreze cu calculatorul. Spre această categorie de angajaţi ne orientăm noi, în principal”, a declarat Ioana Steliana Sbârcea, manager de proiect.

Cursurile încep peste o lună


Nati Ariton (foto), preşedintele BNS Cluj, a menţionat că în acest moment se întocmesc listele cu viitori cursanţi cu ajutorul sindicatelor, iar în aproximativ o lună vor începe cursurile prima grupă de 15 persoane. Cursurile sunt organizate în parteneriat cu Institutul Postliceal Phoenix şi durează trei luni.

Realizatorii proiectului au menţionat că vor participa la cursuri şi persoane tinere, iar grupele vor fi formate din persoane de peste 45 de ani şi persoane tinere astfel încât să se creeze echipe mixte care să se ajute reciproc.


Angajaţii care vor participa la acest proiect vor beneficia şi de consiliere profesională.

„Solicitanţii vor fi consiliaţi referitor la schimbarea carierei în condiţii normale sau de criză personală, întocmirea unui CV Europass, modalităţi de căutare a unui nou loc de muncă, prin înfiinţarea unui helpdesk”, au precizat organizatorii.


Burse de 340 lei pentru participanţi

Nati Ariton a mai declarat că fiecare cursant va primi la sfârşit o bursă de 340 lei, ceea ce va fi în folosul angajatului. După completarea locurilor la cursuri, se mai pot înscrie şi alte persoane, dar aceştia vor fi nevoiţi să îşi plătească taxa pentru examen, în valoare de 170 lei.


Cei care vor urma cursurile vor avea oportunităţi sporite pentru participarea pe o piaţă a muncii în continuă dezvoltare, iar meseria de operator introducere, validare şi prelucrare date asigură competenţele necesare utilizării calculatorului personal ca instrument de lucru în activitatea curentă şi pentru îndeplinirea eficientă a sarcinilor de serviciu.

Cursurile se adresează în special persoanelor cu studii liceale sau şcoală profesională.

Ultimele Stiri
abonare newsletter