Actualitate

Revoluționarii clujeni își cer drepturile: "Nu vrem cartonașe și diplome, vrem drepturile respectate"

Consiliul Județean Cluj a oferit diplome comemorative acordate la 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989.

Gestul pregătit de Alin Tișe și compania nu i-au mulțumit însă pe revoluționarii care au fost prezenți în sala de ședintă a Consiliului Județean Cluj. Revoluționarii sunt nemulțumiți că nu sunt respectate promisiunile și drepturile pe care parlamentarii le-au stabilit prin Legea 341 din 2001.

„Pe noi, pe urmași, răniți și luptători ne deranjează că statul nu își respectă promisiunile și legile pe care chiar statul le-a dat. Nu e vorba doar de noi care am participat la Revoluție, ci de toți eroii  care au făcut ceva pentru țara asta. Vorbim aici de veterani de război, deținuți politici, sportivi, artiști. În ciuda faptului că s-a dat o lege tardivă de recunoștintă, această lege nu se mai respectă din 2010. Statul invocă diferite motive legate de restabilirea echilibrului bugetar al țării, despre criză, tot felul de găselnițe prin care ne blochează drepturile. În schimb, ei majorează drepturile parlamentarilor. ”, a declarat Dorel  Lăpușan, vice-președintele Asociaţia pentru Adevărul Revoluţiei Cluj,  pentru Monitorul de Cluj


„Eu nu înțeleg ca simplu rănit dacă mi-am adus contribuția pentru această țară. Se tot vorbește de principiul contributivități. Dacă noi respectăm acest principiu înseamnă că eu nu mi-ai îndeplinit contribuțiile aduse pentru această țară decât o treime. Eu primesc doar o treime din indemnizație. Politicienii, indiferent de culoare, spun că mă respectă, dar acest lucru nu se vede. Eu nu mă mai descurc cu o treime din indemnizație. Țin să menționez că am și grad de invalididate”, a spus și Mircea Ioanițiu pentru Monitorul de Cluj.

„Pentru recunoștința mare a celor care au luptat la Brașov în 1987 și a Revoluționarilor faceți demersurile ca această lege să se aplice. Noi suntem revoluționari după 30 de ani. Mulțumim pentru cartonașele astea frumoase, dar vrem ca Legea 341 din 2001 să fie pusă în aplicare”, a luat cuvântul Theodor Hossu în cadrul ceremoniei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter