Actualitate

Grefierii clujeni au ieşit în stradă

Aproximativ 150 de grefieri din Cluj-Napoca au protestat, miercuri, faţă de intenţia guvernanţilor de a le tăia pensiile de serviciu.

„Un complet de judecată nu poate să funcţioneze fără judecător, dar nici fără grefier. În cadrul sistemului nostru, al Ministerului de Justiţie, atât judecătorii, cât şi grefierii au parte de o viaţă foarte crudă. Noi ştim când trebuie să venim la serviciu, dar nu ştim când plecăm. Noi nu avem pensii speciale, noi avem pensie de serviciu. Nu putem avea venituri suplimentare ca oricare român din ţara asta, nici femeie de serviciu la blocul meu nu mă pot angaja, pentru că sunt incompatibilă. Pentru ce are un parlamentar pensie specială? Vă rog să îmi spuneţi când aţi văzut un grefier să doarmă în sala de şedinţă, aşa cum am văzut parlamentarii?", a spus grefierul Aura Mureşan.

Grefierii protestatari s-a adunat în holul Palatului de Justiţie din Cluj-Napoca şi au purtat afişe cu mesaje precum "Protest", "Salariul grefierilor reprezintă singura sursă de venit".


La protest au participat grefieri de la Curtea de Apel Cluj, Tribunalul Cluj, Tribunalul specializat Cluj şi de la Judecătoria Cluj-Napoca.

Etichete: pensii grefieri protest
abonare newsletter