Actualitate

Clujenii au protestat împotriva chiriilor nesimţite din oraş: "Case pentru oameni, nu pentru profit"

Aproximativ 100 de persoane au ieşit marţi seară în stradă pentru a protesta împotriva chiriilor prea mari şi faţă de evacuările forţate.

Cei prezenţi la marş s-au deplasat pe mai mulet străzi din zona centrală şi au scandat: „Dă Doamne să dispară piața imobiliară”. Participanţii la marş s-au adunat pe Bulevardul Eroilor, acolo unde au fost prezenţi cu mai multe pancarde sugestive.

„Case decente”, „Case pentru oameni, nu pentru profit”, „Cluj fără rasism”, „Oraș universitar, îți lasă un gust amar”, „Vrem să fim mutați în oraș”, „Solidaritate între evacuați și chiriași”, „Opriți evacuările forțate”, „Dă Doamne să dispară piața imobiliară”, „Orașul este al tuturor, locuirea este un drept, nu un privilegiu”, au fost câteva dintre mesajele afişate.


Protestatarii îşi doresc ca preţul chiriilor să fie îngheţat de Consiliul Local, aşa cum s-a întâmplat de exemplu în oraşe precum Berlin sau Barcelona. Manifestanţii îşi doresc şi supraimpozitarea proprietarilor și a dezvoltatorilor imobiliari care închiriază mai multe apartamente.

abonare newsletter