Actualitate

Şcoala Christiana, la început de an şcolar

<p />Şcoala Christiana şi-a deschis porţile pentru anul şcolar 2011-2012 luni, 3 octombrie, printr-o festivitate, care a început cu o slujbă de mulţumire s-a săvârşit de la ora 10.00, în Capela unităţii de învăţământ, cu participarea elevilor, a părinţilor lor, a profesorilor şi a unor reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Şcoala Christiana este unul din proiectele majore aflate sub patronajul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului şi care îşi propune să vină în sprijinul elevilor aflaţi în risc de abandon şcolar şi al celor care au abandonat cursurile, sprijinindu-i să se reîntoarcă la studii. Anul acesta, Şcoala Christiana are un disponibil de aproximativ 40 de locuri.

Prezentă la deschiderea noului an şcolar, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, Nicoleta Molnar, le-a mulţumit tuturor celor care se implică în buna desfăşurare a activităţii acestei instituţii: „În noul an şcolar eu vă doresc mult succes, multe împliniri, să beneficiaţi întotdeauna de aceeaşi deschidere şi dăruire din partea celor care sunt parteneri. Sub acoperământul Asociaţiei Christiana, sub dragostea neţărmurită şi ajutorul lui Dumnezeu, ajungem să împletim mai multe lucruri, şi anume educaţia, morala creştină, spiritualitatea şi, ce este mai important, voluntariatul”.


Şcoala Christiana a fost înfiinţată în anul 1996, pentru copiii aflaţi în risc de abandon şcolar, situaţie în care ajungeau foarte mulţi. Proiectul s-a reorganizat în funcţie de nevoile elevilor, astfel că în acest an sunt 13 elevi care vin săptămânal, precum şi alţi 7 care frecventează doar cursurile pentru pregătirea examenelor.

Părintele Claudiu Precup, directorul Şcolii Christiana a subliniat faptul că una din preocupările importante ale şcolii a fost dezvoltarea componentei de prevenire a abandonului şcolar, care se adresează elevilor de la şcolile de stat, pe care instituţia îşi propune să-i ajute în special cu resurse materiale pentru a continua şcoala. Elevilor şcolii le sunt oferite rechizite, îmbrăcăminte, transport la şcoală, iar pentru 5 dintre ei, le sunt oferite şi burse care să acopere toate cheltuielile legate de şcoală într-un an şcolar.


Este primul an în care elevi ai Şcolii Christiana beneficiază de burse, oferite cu sprijinul unor persoane din Germania, prin colaborarea cu Asociaţia Acţiunea Unită pentru România.

Ultimele Stiri
abonare newsletter