Actualitate

Concerte în cadrul Festivalului Toamna Muzicală Clujeană

<p />În luna octombrie, Filarmonica de Stat „Transilvania” continuă seria de concerte din cadrul Festivalului Internaţional Toamna Muzicală Clujeană aducând în atenţia publicului un concert vocal-simfonic sub bagheta dirijorului Horia Andreescu în data de 7 octombrie.

Următoarea manifestare, programată în data de 12 octombrie, este un concert al celor 12 violoncele, susţinut de ansamblul Napocelli, iar în data de 14 octombrie este programat un concert al orchestrei Filarmonicii, sub bagheta dirijorului Paul Mann din Anglia.

Dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti, Horia Andreescu este unul dintre cei mai apreciaţi dirijori români.


Napocelli, ansamblul celor 12 violoncele, este un proiect iniţiat de partida de violoncel a Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat „Transilvania” în anul 2007. Dorinţa ansamblului este aceea de a oferi publicului larg un repertoriu care să pună în evidenţă calităţile deosebite ale violoncelului.

Dirijoruln Paul Mann, cel sub bagheta căruia Orchestra clujeană a cântat cu Deep Purple, se întoarce în inima Transilvaniei, de această dată cu un repertoriu de muzică clasică. Alături lucrări de Brahms şi Sibelius, programul serii cuprinde lucrarea Solstiţiu a compozitorului clujean, Adrian Pop, care în acest an a împlinit onorabila vârstă de şaizeci de ani.    D.B.M.

Ultimele Stiri
abonare newsletter