Actualitate

Spectacolul „Leonce şi Lena”, jucat la Sarajevo

<p />Teatrul Maghiar din Cluj Napoca este prezent astăzi la Sarajevo, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru MESS cu spectacolul „Leonce şi Lena” regizat de Gábor Tompa.

Piesa „Leonce şi Lena” de Georg Büchner „este prima capodoperă a literaturii dramatice care abordează mecanismul depersonalizant şi de scindare al gândirii şi vorbirii umane, o comedie în care personajele se joacă şi, ca nişte copii neastâmpăraţi, îşi strică jucăriile fatale, pentru a-şi găsi propria libertate”, spune regizorul Gábor Tompa.

Spectacolul a fost nominalizat la trei categorii în cadrul Premiilor UNITER 2010 (printre care şi pentru Cel mai bun spectacol), iar Gábor Viola a primit premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul lui Valerio. Scenografa Carmencita Brojboiu a fost nominalizată de UNITER pentru premiul de Cea mai bună scenografie, iar pentru costumele spectacolului la Premiul Breslei Criticilor de Artă din Ungaria.


„Leonce şi Lena” este un spectacol savuros, incredibil de frumos, e o poveste pentru oameni mari, cu umor, ironie, pitoresc, picanterie, picturalitate şi integrând impecabil în ghemul naraţiunii fire din „teatrul cel mare al lumii”, într-un conglomerat postmodern remarcabil.

Anul acesta Festivalul Internaţional de Teatru MESS din Sarajevo a ajuns la cea de-a 51-a ediţie, având în program mai mult de 50 de spectacole din toate colţurile lumii.  D.B.M.

Ultimele Stiri
abonare newsletter