Actualitate

Comparație între fumatul în localuri și mașini. Emil Boc: „O să ne pară la fel de demodat!”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc afirmă că, peste ani, aglomerația provocată de mașini în marile orașe o să pară un obicei demodat.

Boc, comparație între fumatul în localuri și mașini: „O să ne pară la fel de demodat!”, sursă foto: thelocal.de Boc, comparație între fumatul în localuri și mașini: „O să ne pară la fel de demodat!”, sursă foto: thelocal.de

Edilul este de părere că marile orașe din România, inclusiv Cluj-Napoca, au fost „pulverizate” de mașinile aduse din Occident. Boc continuă să pună vina în cârca „guvernanților iresponsabili”, cei care au scos taxa de primă înmatriculare, transformând astfel țara într-un „cimitir al rablelor”. În 2008, pe când era liderul PD-L, tot Boc era cel care ceruse anularea taxei de primă înmatriculare, solicitând în schimb returnarea către cetățeni a sumelor încasate și stabilirea taxei în cuantum de 100-200 de euro, astfel încât această sumă să poată fi plătită.

„Peste ani, o să ne uităm la ceea ce avem acum în orașele europene, inclusiv la noi, adică accentul fundamental pe mașină. O să ne pară că a fost atât de demodat, așa cum astăzi ni se pare demodat să intri în restaurant și să-ți miroasă hainele a fum de țigară și să nu poți vedea de fum. Până acum câțiva ani era un lucru obișnuit”, a declarat edilul, în cadrul unei emisiuni radio, continuând apoi cu o întâmplare petrecută în timpul unei vizite la Novi Sad.


„Am fost în Serbia, o țară modernă, evoluată, pe o traiectorie europeană. Am fost la masă, seara, iar primul șoc când am intrat în restaurant era că se fuma. Îmi amintea de când intrai în restaurantele din România și ieșeai cu haina plină de miros de tutun. Mie îmi pare demodat acest lucru, dar cred că multora li se pare. Așa o să ne pară peste ani și când ne gândim, domnule, cum puteai să aglomerezi un oraș cu atâtea mașini?”, a mai punctat primarul.

„Nu e normal să folosești 2-3 de tone de metal, cât cântărește o mașină, ca să transporți un corp de 70-100 de kg. E o comparație exotică, un exemplu mai pitoresc” – Emil Boc, primar Cluj-Napoca


CITEȘTE ȘI: Boc dă vina pe rable pentru lipsa de parcări din Cluj: „Zilnic semnez pentru zeci de ridicări!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter