monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Ce este un router și ce pot să fac cu el? (P)

Routerul este un dispozitiv care gestionează fluxul de informații pe măsură ce trece dintr-o rețea în alta.

Uite cum puteți folosi un router wifi pentru rețeaua de acasă. 

Există o mulțime de dispozitive de rețea care controlează fluxul de informații din diferite rețele. Totuși, cel mai important dintre acestea rămâne routerul. 


Wireless ASUS RT-AC68U, 600+1300Mbps, 3G/4G, USB 3.0, 3 x Antene detasabile = 745 lei
Router Tenda AC10, Gigabit, Dual Band, rate de transfer 1200 Mbps, 4 Antene externe (Negru) = 129 lei

În prezent, cele mai multe routere sunt destinate utilizării rețelelor de la domiciliu și servesc unor scopuri diferite.


Ce poți face cu un wifi router?

Dacă veți cumpara un router modern, veți putea să:


- dirijați traficul de internet de la un modem la rețeaua separată de la domiciliu
- routerul este un switch încorporat care crează rețeaua internă de la acasă și ajută la gestionarea traficului ( router wireless asus,  wireless tplink etc)
- un firewall intern filtrează atacurile malițioase de pe Internet
- foarte multe modele includ și controale parentale pentru limitarea accesului la internet

Router TP-Link Archer C6, Gigabit, Dual Band, 1200 Mbps, 4 Antene externe (Negru) = 149 lei
Router Wireless ac1200 tplink Archer C5, AC1200, Dual  band wifi, Gigabit, USB 2.0 porturi usb , 4 Antene externe


Altfel spus, un router gestionează traficul dintr-o rețeaua, aplică firewall-ul și regulile de rețea pe care utilizatoril le stabilește în prealabil. În final, routerul filtrează acel trafic spre o altă rețea. 

Cele mai noi routere sunt dispozitive complexe, cu funcții multiple - au rol de router, firewall, switch și, în unele cazuri, chiar modem. 


Router ASUS RT-AC66U, Dual Band AC1750, Gigabit, IEEE 802.11ac, IEEE 802.11a/b/g/n = 514 lei
Router Wireless Portabil ZyXEL WAH7608-EU01V1F, 300 Mbps (Negru) = 399 lei,  stoc limitat evoMAG

Cum vă poate ajuta un band router?

În general, pentru o rețea a unui utilizator casnic, routerul poate fi achiziționat ca o cutie 2 in 1, care include modelul de cablu. Cablul de intrare de pe perete este introdus în portul coaxial din spatele modemului-router. Dacă dispozitivul este doar router, atunci cablul coaxial trece prin modem. In continuare, un cablu de rețea este conectat de la modem la router. Aceasta este principala conexiune la Internet. 

Router Edimax BR-6478AC V2, Gigabit, dual band wifi dual band wifi , 1200 Mbps, tip router  cu 2 x Antene externe = 302 lei

În ambele cazuri, routerul gestionează rețeaua internă prin mai multe porturi de rețea, amplasate în spatele dispozitivului. Când conectați dispozitivele la router și aveți deja Internet, și aceste dispozitive vor fi alimentate cu Internet. 

Dacă veți cumpăra un router wireless cu smart connect , nici măcar nu va mai fi necesar să vă conectați la router printr-un cablu fizic. Vă puteți conecta la rețeaua wireless pe care routerul a creat-o pentru rețeaua de uz casnic. 

- Limitați accesul la anumite aplicații și servicii

Routerele vă ajuta să vă personalizați serviciile și aplicațiile, în ceea ce privește conexiunea la Internet. Acest lucru este util mai ales dacă aveți copii care joacă ți doriți să le limitați accesul la jocuri online. 

- Un router vă poate ajuta să configurați un firewall 

Aceasta este una din cele mai importante caracteristici ale unui router. Modelele noi sunt foarte eficiente în blocarea atacurilor din partea hackerilor. 

Router Xiaomi Mi Router 4A, 1200 Mbps, Dual Band, 4 Antene externe (Alb) = 142 lei
Router portabil TP-LINK M7350, 3G/4G, Dual Band, 150 Mbps, 1 Antena interna = 471 lei

- Monitorizați rețeaua cu un wifi router ( dualband gigabit)

Cu un router puteți monitoriza atât statusul conexiunii dumneavoastră la Internet, cât și conexiunile de rețea limitată. 

- Control parental prin intermediul unui  band router

Un router modern poate avea mai multe setări specifice pentru control parental. De exemplu, puteți bloca accesul la un anumit conținut de pe Internet (Block Sites). 

Noile modele au funcții de mentenanță care vă permit să schimbații parola de securitate la rețeaua wireless sau chiar sa aduceți totul la setările implicite. Puteti verifica și rețeua internă pentru a identifica orice eventuale dispozitive neautorizate (de exemplu, vecini care se loghează fară permisiune). 

Pentru mai multe oferte routere, inclusiv  router wireless gigabit,  tplink archer c20,  tplink tlwr940n,  tplink archer c5400, accesati www.evoMAG.ro