Actualitate

Sălăjenii își pun mari speranțe în modernizarea podețului de pe Calea Baciului, cu patru benzi

DN 1F (E 81) va fi modernizat pentru descongestionarea traficului din zona municipiului Cluj-Napoca, în relația spre Zalău și Satu-Mare.

Sălăjenii își pun mari speranțe în modernizarea podețului de pe Calea Baciului, cu patru benzi, sursă foto: Google Maps Sălăjenii își pun mari speranțe în modernizarea podețului de pe Calea Baciului, cu patru benzi, sursă foto: Google Maps

Informația a fost confirmată de Olivian Vădan, consilierul noului ministru al Transporturilor, Lucian Bode, originar din județul Sălaj. Vădan a transmis că lucrările de modernizare aferente podețului de la km 4 + 918, efectuate până acum, au constat în lărgirea unei porțiuni de drum de la două la trei benzi, realizarea de marcaje noi pentru o mai bună siguranță a șoferilor ce traversează acest obiectiv, dar și refacerea părții carosabile.

Obiectivul este extrem de important atât pentru administrația locală a municipiului Cluj-Napoca, cât și pentru toți cei care tranzitează sau folosesc, în mod frecvent, acest sector de drum, scrie graiulsalajului.ro. Vă reamintim că, în luna noiembrie, consilierii locali au decis darea în administrare a imobilului situat pe Calea Baciului în favoarea Companiei de Drumuri prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj.


Conform consilierului Olivian Vădan, ministrul Lucian Bode a solicitat conducerii Companiei Naționale de Administrarea a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o informare cu privire la intențiile de dezvoltare și modernizare cu privire la acest sector de drum. Potrivit răspunsului primit din partea managementului CNAIR, a reieșit ideea modernizării la patru benzi a sectorului de drum și, totodată, asigurarea condițiilor de siguranță rutieră pentru toți participanții la trafic.

„Știu că este un sector de drum extrem de folosit și aglomerat și de aceea soluțiile pe care cei de la CNAIR trebuie să le găsească își vor găși utilitatea atât pentru comunitatea locală, cât și pentru cei care tranzitează zona. Scurtarea timpilor de deplasare și tranzitare prin descongestionarea traficului din zonă vor crea, cu siguranță, un plus valoare și vor ajuta la dezvoltarea zonei”, a precizat Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.


„Sper să avem sprijin mai mare, să rezolvăm și amărâtul ăla de podeț de pe Calea Baciului, din față de la Petrom, acolo unde se strangulează circulația. Trebuie lărgită, dar nu ține de noi, ține de Guvern. Mă bucur că ministrul Transporturilor este din Sălaj. A venit de atâtea ori pe drumul de la Zalău la Cluj-Napoca și a văzut și el unde se blochează, unde se strangulează circulația. Sunt convins că va apăsa pe accelerație doar să se realizeze în cadru legal aceste lucrări mai mici”, a declarat primarul Emil Boc, la mijlocul lunii noiembrie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter