monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Cum are băutură-online.ro prețuri atât de mici? (P)

Treizeci de ani de tranziție în capitalism ne-au obișnuit să fim suspicioși către orice ofertă care pare prea bună. De acolo și întrebările constante pe care le primește echipa băutură-online.ro. Întrebări precum: „Bine bine, dar băuturile sunt originale?” sau „Știți, am și eu un verișor în Craiova care face whisky în cadă, al dumneavoastră nu e de ăla, nu?”

Un angajat BO relatează „Mulți oameni văd prețurile noastre - care sincer ni se par și nouă prea mici uneori - și cred că suntem producători. Lucru care duce la o mulțime de oferte de a cumpăra mere, prune sau hamei din partea agricultorilor. Un vizitator al site-ului ne-a propus chiar și o ofertă de cazane pentru țuică.”

Import de clasă mare

Pentru a înțelege băutură-online.ro trebuie să luăm în considerare în primul rând firma din spatele siteului. International Brand Stores este o companie româno-olandeză care se ocupă cu importul de băuturi alcoolice. Conform echipei BO/IBS acest lucru este cu adevărat secretul succesului, practic băuturile ajung în antrepozitul lor fiscal din Cluj-Napoca la prima mână, cel puțin la nivelul româniei.


CEO-ul, Anthony Scheffers spune „Faptul că România este o țară pro-europeană într-un proces rapid de occidentalizare este un avantaj enorm care ne permite o mai bună controlare a costurilor astfel încât să putem oferi consumatorilor români produse fabricate la standarde vestice dar cu prețuri adaptate pentru Europa de Est”.

Noi branduri pentru România

Echipa BO/IBS se concentrează pe extinderea sortimentului de produse oferit pe cât de mult se concentrează pe oferirea unor prețuri cât mai bune. În medie zeci de noi produse sunt afișate pe site în fiecare lună, principala categorie supusă extinderii este cea a băuturilor spirtoase. Totuși, piața românească de vinuri este foarte promițătoare și bine coagulată astfel încât ajunge să constituie o bună parte din sortimentul de vinuri al companiei.


Reprezentații de achiziții relatează faptul că până nu de mult vinurile românești, deși bune, erau destul de obscure. Totuși, în ultimii ani s-a putut observa o concentrare a cramelor românești către branding și oferirea unui vin care nu este doar calitativ, dar și identificabil. Acest lucru face vinurile românești foarte interesante chiar și în contextul unei companii care are acces la toate vinurile italienești sau franțuzești de pe piața internațională.

Recent IBS a semnat un contract de exclusivitate pentru Ezra Brooks, un bourbon care se numără printre top 5 whisky-uri de clasă mijlocie de pe piața americană, acest bourbon nu a mai existat pe piața românească până acum. Compania își asumă ancorarea brandului în piață prin strategii de marketing smart, se vrea încardrarea produsului între Jim Beam și Jack Daniel’s. Puțin mai scump decât Jim Beam dar mai ieftin decât Jack Daniel’s, cu un caracter aparte și o calitate autentic americană.


Finalul de an la BO

CFO-ul, Elena Bănete declară despre evoluția BO: “După ce lunile anului 2019 au fost cel puțin dublul echivalentului lor din 2018 în vânzări iar Black Friday a reprezentat un nou record cu peste 300% creștere față de anul precendent, BO se pregătește să termine anul în forță!”. Elena adaugă despre orașul care găzduiește afacerea BO: “Numărul de comenzi în Cluj-Napoca crește foarte sănătos de la lună la lună. În mare parte datorită transportului gratuit pentru orice comandă, dar și datorită faptului că orașul este un veritabil centru urban plin de viață.”

Echipa ne mărturisește că vor oferi pe parcursul lunii promoții cât mai avantajoase pentru clienți, cu o atenție sporită către segmentul de pachete cadou sau băuturi de clasă mijlocie care se pretează pentru petreceri.