Actualitate

Profesori clujeni, expoziție de artă la Bistrița: „Un schimb de experiență cu multă prietenie!”

39 de artiști, profesori la liceele de artă plastică din Bistrița și Cluj-Napoca, au expus în saloanele Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud lucrări de pictură, grafică, sculptură sau arhitectură.

Profesori clujeni, expoziție de artă la Bistrița: „Un schimb de experiență cu multă prietenie!”, sursă foto: Facebook Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud Profesori clujeni, expoziție de artă la Bistrița: „Un schimb de experiență cu multă prietenie!”, sursă foto: Facebook Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud

24 de artiști de la Cluj-Napoca, respectiv 15 cadre didactice de la Bistrița și-au expus lucrările, în acest sfârșit de săptămână, în cadrul expoziției intitulate „Maestrul”. Astfel, profesorii de la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca, respectiv cei de la Liceul de Arte „Corneliu Baba” din Bistrița au refăcut o legătură veche, de pe vremea când se făceau schimburi de experiență între cele două școli.

De la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca au expus: Oana Butușină, Adela Gocan, Margareta Catrinu, Corina Fulger, Gavril Zmicală, Maria Matean, Raluca Toderică, Fábián Árpád, Iulian Cîmpean, Roxana Salanță, Barna Renáta Vivien, Csata Hermina, Gheorghe Olaru, Ladislau Matei, Denisa Curte, Lucian Țînțariu, Sanda Manciac Istrătescu, Teodora Bogdan, Maria Reichert Sârbu, Cristian Porumb, Koncz András, Koncz Münich Judith, Vitz Tünde și Sergiu Georgian Mazerschi.


De la Liceul de Arte „Corneliu Baba” din Bistrița au expus: Macedon Retegan, Loredana Chiș, Iulia Burlac, Marian Coman, Oana Cârlig, Paul Târziu-Gal, Radu Hangan, Alin Rihor, Adrian Puțura, Cristina Trif, George Ilișiu, Ioan Runcan, Flaviu Știr, Mircea Mocanu și Marcel Lupșe.

„Noi suntem foarte încântați că suntem la Bistrița. De fapt, ne simțim acasă. Iubim foarte mult școala din Bistrița, pe colegii din Bistrița și eu personal, dar și colegii, ne-am dori în permanență să fim aici fiindcă ne simțim foarte bine la Bistrița. E un schimb foarte frumos de experiență, făcut cu multă prietenie”, a declarat prof. Maria Sârbu, potrivit timponline.ro.


„Privind în sală, ne dăm seama că, în tehnici diferite, abordând teme diferite, profesorii din cele două importante școli de artă ale Transilvaniei se regăsesc în zona calității artistice care cred că sugerează și calitatea lor ca pedagogi. E foarte important ca discipolul tău să aibă mare încredere în tine. În domeniul artelor vizuale, în mod special, noi îi îndrumăm mentorându-i. E obligatoriu să prezinți, din când în când, o lucrare personală discipolilor tăi pentru că așa îi poți determina să muncească mai mult, să creadă mai mult în meseria pentru care se pregătesc”, a punctat prof. Csata Hermina.

Ultimele Stiri
abonare newsletter