Actualitate

Scandal la şedinţa de Consiliu Judeţean. “Hoţie – 0,45 bani teren la Cluj”

Zeci de proprietari de terenuri care urmează să fie expropriaţi de pe raza localităţilor Cluj-Napoca şi Apahida pentru devierea Someşului Mic în vederea extinderii pistei Aeroportului au făcut scandal vineri în şedinţa de Consiliu Judeţean. Ei sunt nemulţumiţi de sumele infime oferite.

Proprietarii au venit în şedinţa de Consiliu Judeţean cu foi A4 pe care au scris diferite mesaje. Ţinta mesajelor a fost preşedintele Consiliului Judeţean Alin Tişe care a lipsit de la şedinţă.

“PNL-PSD aceeaşi mizerie. 0,45 bani teren la Cluj. Expropriere egal hoţie”, „Tişe&Co: Imobiliare avem 47.000 euro! Cumpărăm 40 de hectare, preţ fix 0,45 bani/mp. Black Friday”, „Hoţie”, „Am 450 lei (1.000 metri pătraţi Cluj). Cumpăr teren ieftin, Huedin, Răchiţele. Ofer 0,45 bani/metrul pătrat” sau „Expropriere justă şi dreaptă despăgubire 20 euro/metrul pătrat”


Consiliul Judeţean a dat undă verde unei noi etape de exproprieri pe raza localităţilor Cluj-Napoca şi Apahida pentru devierea Someșului Mic în vederea extinderii pistei Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj.

În total, vorbim de 334 de proprietari care urmează să fie expropriaţi.


Consilierul judeţean Dorel Secară (PNL) a susţinut că va aduce în atenţia ministrului Agriculturii ce s-a întâmplat astăzi în Consiliul Judeţean şi că nu va votat acest proiect de hotărâre.

Consilierii judeţeni UDMR au propus amânarea votului pe acest proiect, iar cei de la PNL au fost de acord.


"Exproprierile sunt continuarea planului Consiliului Județean de prelungire a pistei de decolare-aterizare a Aeroportului Cluj. Vor urma tot felul de conflicte, deoarece valorile sunt la fel de mici ca și la începutul celorlalte exproprieri (...) Dacă nu, ca și data trecută, oamenii își vor câștiga drepturile în instanță. Sumele, le vedem și noi, sunt extrem de mici, este sub un leu metrul pătrat de teren și cu toate că este teren extravilan, este destul de mic prețul", a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István.

Reamintim că în 2015, proprietarii de terenuri din zona Aeroportului Internaţional "Avram Iancu”, care protestau în vara anului 2013 faţă de sumele infime pe care urmau să le primească cu titlu de despăgubire din partea Consiliului Judeţean Cluj, au câştigat procese pe bandă rulantă, iar despăgubirile acordate de instanţă au fost şi de trei ori mai mari.

Ultimele Stiri
abonare newsletter