Actualitate

Boc: „O parte din problemele taximetriștilor au fost rezolvate. Altele sunt în curs de rezolvare”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit despre soluțiile pe care administrația locală le-a găsit pentru cererile taximetriștilor clujeni.

În urmă cu puțin timp, un proiect pilot prin care taximetriștilor li se oferă posibilitatea să circule pe banda dedicată autobuzelor de pe Titulescu a fost demarat. Emil Boc a declarat că dacă evaluarea va ieși bine, proiectul ar putea deveni unul definitiv.

„A trezit multe discuții faptul că pe Titulescu am permis taximetriștilor să circule pe banda dedicată. Ați văzut protestul bicicliștilor și a mai multor persoane din zonă. În primul rând, legea dă posibilitatea autorităților locale, dar nu ne obligă, să ofere această facilitate. În al doilea rând, peste tot în Europa acest lucru se practică, repet, ca taximetriștii, care sunt parte a transportului public să circule pe banda dedicată autobuzelor. Trei, am luat decizia în comisia de circulație să vedem cum funcționează proiectul pilot. Dar asta nu înseamnă că situația e definitivă. Trei luni de zile vedem și facem evaluarea. Dacă se respectă condițiile, și anume să circule doar cu client pe banda dedicată, să nu oprească în stațiile dedicate mijloacelor de transport în comun și pe banda dedicată, nu văd de ce nu am continua. Pot să spun că serviciul de taximetrie din Cluj este unul apreciat și de calitate și sper să păstreze acest blazon în continuare”, a declarat primarul Emil Boc.


Edilul a adăugat că a fost aleasă banda dedicată de pe Titulescu fiindcă pe acolo circulă cele mai puține autobuze.

„De ce am început cu Titulescu? Pentru că acolo este cel mai mic număr de autobuze care circulă pe banda dedicată și se justifică să vedem dacă există disciplină, rigoare și se implementează. Există posibilitatea să mergem mai departe”, a spus Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter