Actualitate

Emil Boc a premiat seniorii „de aur” ai cetății!

47 de cupluri au fost premiate, miercuri, de municipalitatea clujeană la aniversarea „Nunții de aur”.

Emil Boc a premiat seniorii „de aur” ai cetății!, sursă foto: Facebook Emil Boc Emil Boc a premiat seniorii „de aur” ai cetății!, sursă foto: Facebook Emil Boc

În numele comunității clujene, primarul municipiului Cluj-Napoca a oferit fiecărui cuplu un premiu simbolic, în valoare de 1.000 lei, o floare și o diplomă aniversară. Deși, inițial, doar 32 de cereri au fost depuse pentru acordarea „diplomei de aur” pentru cuplurile clujene care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă, 47 de familii s-au bucurat de distincția oferită de municipalitate.

„Direcția de Evidență a persoanelor, Direcția Juridică și Direcția Economică precizează faptul că, văzând politica autorității publice locale în societatea actuală, în care «instituția familiei» este des periclitată de destrămarea prin divorț, de a avea un deosebit respect pentru acele cupluri care au reușit să păstreze intactă legătura pe parcursul a 50 de ani de existență, se impune promovarea unui proiect de hotărâre pentru acordarea «diplomei de aur» și a câte unui premiu în valoare netă de 1.000 lei, din bugetul local, familiilor clujene care au depus cereri în perioada 22.10 – 12.11.2019”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.


„Ei reprezintă un model pentru toate generațiile cu privire la rolul și locul familiei în societatea noastră. De asemenea, le-am mulțumit seniorilor pentru toată contribuția pe care au adus-o de-a lungul timpului la ceea ce este astăzi Clujul. La mulți ani tuturor!”, a declarat primarul Emil Boc, după festivitatea organizată la Casino, unde cei mai vioi seniori s-au lăsat purtați de muzică în pași de dans.

abonare newsletter