monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Comedia bulevardieră La Pulce îi aduce în fața publicului clujean pe Ștefan Bănică și Emilia Popescu (P)

La Pulce este o adaptare scenică după „Puricele în ureche” de Georges Feydeau.

Horațiu Mălăele transformă capodopera în structura unei reprezentații de Commedia dellʹArte, reușind să provoace râsul sănătos, dar și contrarierea spectatorului, ca rezultat al ambivalenței fiecărui personaj devenit, pe rând, când farsor, când păcălit. Prin decor, lumină și muzică, scena devine un spațiu special, cu o putere nemaipomenită de transpunere a publicului într-o poveste de un comic savuros.

După ani de căsnicie, Mamarmota di Pomodoro începe să se îndoiască de fidelitatea soțului ei, Alfonso Bursucco di Pomodoro. Își arată îndoielile celei mai bune prietene, Maria del Rosa Flamencohones en Todos Partes de Matamoro, și decid să-l pună la încercare trimițându-i o scrisoare ca din partea unei necunoscute, invitându-l la o întâlnire. El, nefiind interesat, îl trimite pe prietenul său, Antonio Facaldo Cortegiatore. Din acest moment încep să se ivească tot soiul de încurcături, care mai de care mai amuzante.


Haideți la un spectacol în care acţiunea este plasată în Veneţia, fiind transpusă plastic şi stilistic într-o agreabilă, revigorantă commedia dell’arte de maestrul Mălăele!

Biletele sunt disponibile online, AICI și offline la Agenția de bilete a Operei.