Actualitate

Șoferul care a accidentat un copil pe trotinetă se apără: „El a intrat în mine. Cine imi plătește daunele? Trotineta nu are asigurare”

Un copil a fost accidentat de o mașină în timp ce se afla pe trotinetă pe strada Septimiu Albini din Gheorgheni.

Circulația pe trotineta electrică este un mister total și nimeni nu știe pe unde ar trebui acest tip de vehicul să meargă: pe trotuar sau pe carosabil? Pe de o parte, vehiculele electrice par a fi mult prea rapide pentru a circula în siguranță pe trotuar, printre pietoni.

Șoferul a mărturisit că nu el este vinovat pentru accidentul de pe Septimiu Albini și este nemulțumit de faptul că familia copilului nu dorește să plătească pagubele materiale.


„În calitate de șofer implicat în acest eveniment nefericit, ca și conducătorul autoturismului Volkswagen Passat, doresc să precizez următoarele, pentru că s-a comentat mult în necunoștintă de cauză: 1. Duba parcată neregulamentar exact în curbă, poate fi trasă la răspundere doar și numai pentru parcare neregulamentară, iar șoferul sancționat ca atare (asta e și poziția Poliției Rutiere) 2. Eu circulam pe banda mea de mers, mult sub viteza legală, dat fiind aglomerația de la ora respectivă (nr. 08:45) 3. Copilul de 10 ani se face răspunzător de accident, deoarece a pătruns pe carosabil, pe contrasens, a țâșnit practic brusc de după dubă, fiind în coborâre pe deal, și a intrat direct în lateralul mașinii mele. Că era trotinetă electrică sau normală, nu este relevant. Că duba era parcată acolo, este irelevant. Că în acel moment pe trotuarul rămas liber dintre imobil și dubă (aproximativ 80 cm) circulau pietoni și copilul a ales să intre pe carosabil, tocmai pentru că nu avea loc depietoni, e iarăși irelevant. Dincolo de faptul că îmi pare rău de acest copil, am o pagubă se pare de câteva mii lei, pe care părinții copilului vinovat nu vor să o achite (dat fiind că vehiculul trotinetă implicat nu avea asigurare). Este trist pentru că ei consideră că oricine altcineva e vinovat: e duba că a parcat acolo, vinovat sunt pietonii că au circulat pe trotuarul rămas, vinovat e stâlpul că e amplasat acolo, vinovat sunt eu că am circulat pe banda mea de mers...Oricine e vinovat, numai ei nu, și iresponsabilitatea lor de a oferi acestui copil o conduită minimă asupra regulilor elementare de circulație într-un oraș aglomerat precum Clujul. Din perspectiva mea rămâne să ma adresez instanței de judecată pentru ca să îmi recuperez prejudiciul, iar lor le doresc și mai mult noroc pentru dată viitoare când copilul lor va sări poate în față unui vehicul în mers.”, a fost replica șoferului nemulțumit pe rețelele de socializare.

CITEȘTE: Lipsa legislației pentru trotinetele electrice face noi victime. Un copil de 10 ani a ajuns la spital

abonare newsletter