Actualitate

Primăria Cluj-Napoca va finanța construcția unui complex sportiv din Ungheni, Rep. Moldova

Primăria municipiului Ungheni, din Republica Moldova, a solicitat sprijinul Primăriei Cluj-Napoca pentru construcția a două terenuri de sport în cadrul Parcului Central din Ungheni.

Primăria Cluj-Napoca va finanța construcția unui complex sportiv în Parcul Central din Ungheni, Moldova; sursă foto: expresul.md Primăria Cluj-Napoca va finanța construcția unui complex sportiv în Parcul Central din Ungheni, Moldova; sursă foto: expresul.md

Potrivit oficialităților de peste Prut, valoarea totală a proiectului se ridică la 165.998,68 euro, din care Primăria municipiului Cluj-Napoca va suporta 472.000 lei (cca. 98.800 euro). Diferența de până la 66.477,09 euro va fi finanțată de Primăria Ungheni.

Banii clujenilor vor merge exclusiv pentru implementarea subproiectului „Construcția unui complex sportiv în Parcul Central din Ungheni”, parte din proiectul „Reabilitarea Parcului Central din orașul Ungheni”, etapa IV, conform acordului de finanțare nr. 1 din 2019 încheiat între Alexandru Ambros, primarul din Ungheni și Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca.


„Din schița de proiect anexată adresei cu referințele de mai sus și a devizelor de lucrări, rezultă că proiectul ce se dorește a fi cofinanțat din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca se referă la construcția a două terenuri de sport (mini-fotbal și multifuncțional, volei-tenis) situate în Parcul Central din mun. Ungheni, sector Centru”, se arată în referatul de aprobare al finanțării.

Odată cu primirea finanțării, efectuată prin transfer bancar, plata în lei, în termen de 30 de zile de la prezentarea documentelor justificative, administrația locală din Ungheni se angajează, printre altele, să respecte acordul de înfrățire/cooperare și să respecte destinația sumelor acordate.


Cluj-Napoca și Ungheni, colaborare din 2016

Înțelegerea de colaborare între cele două municipii a fost aprobată de Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca prin Hotărârea nr. 538/23.09.2016, iar în data de 16 noiembrie 2016, cei doi edili au semnat Înțelegerea de Cooperare.

În septembrie 2017, 450.000 lei de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2017 au mers pentru finanțarea integrală a subproiectului „Orășelul copiilor”. Apoi, în septembrie 2018, Consiliul Local a aprobat finanțarea subproiectului „Teatru de vară și împrejurimi”, în valoare de 466.972 lei.


Consilierii locali din Cluj-Napoca vor decide asupra Proiectului de Hotărâre nr. 53 privind „Construcția unui complex sportiv în Parcul Central din Ungheni”, inițiat de primarul Emil Boc, în ședința de joi, 21 noiembrie.

CITEȘTE ȘI: Parcul Cluj-Napoca din Republica Moldova. Primăria Cluj plăteşte 100.000 de euro pentru un orăşel al copiilor în Ungheni

abonare newsletter