Actualitate

Taximetriștii clujeni răsuflă ușurați, Primăria anunță un proiect-pilot pentru banda dedicată

După ce zeci de taximetriști au protestat, vinerea trecută, la Primăria municipiului Cluj-Napoca, purtând apoi o discuție cu viceprimarul Dan Tarcea, municipalitatea le dă o veste bună taximetriștilor.

Taximetriștii clujeni răsuflă ușurați, Primăria anunță un proiect-pilot privind banda dedicată pentru taxiuri, sursă foto: Facebook Emil Boc Taximetriștii clujeni răsuflă ușurați, Primăria anunță un proiect-pilot privind banda dedicată pentru taxiuri, sursă foto: Facebook Emil Boc

Taxiurile ar putea avea acces pe benzile dedicate momentan doar mijloacelor de transport în comun și bicicletelor, însă nu înainte ca ideea să fie testată în prealabil. Prin urmare, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a dezvăluit că se pregătește un proiect-pilot de bandă dedicată comună pentru autobuze și taximetre, care va fi anunțat „cât de curând”.

„Discutăm în cadrul legii și, da, vom anunța cât de curând un prim proiect-pilot pentru banda dedicată pentru taximetriști. Am insistat în Comisia de circulație să-mi propună cu titlu experimental de pilot, un început pentru taximetriști, să vedem cum funcționează. Respectă toată lumea regulile jocului, și taximetriștii, și autobuzele și pietonii? Să începem și cu asta! E firesc să se întâmple acest lucru, voi anunța foarte curând un proiect-pilot în acest sens, un anumit tronson, vom începe cu el. Dacă le vor respecta (n.red. regulile) și nu sunt perturbări majore pentru ce înseamnă interesul general, vom extinde în toate zonele”, a precizat Boc, la un post de radio local.


În ceea ce privește dorința taximetriștilor ca tarifele să fie majorate, primarul susține că, momentan, Comisia de circulație analizează propunerile de tarife. „Să vedem, dacă sunt majorări de combustibil. Sunt chestiuni tehnico-economice, nu de voință. (..:) Dacă legea le dă dreptul, le dă dreptul, dacă nu, nu, exact cum se fac toate evaluările de prețuri la contracte”, a mai punctat edilul.

CITEȘTE ȘI: Ce nu le convine taximetriștilor clujeni? „Vrem tarife majorate, acces pe banda dedicată!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter