Actualitate

Pensionarii din Grigorescu cer un spațiu pentru socializare. Boc, „tare preocupat” de subiect

Sute de pensionari din cartierul clujean Grigorescu visează la un spațiu adecvat pentru socializare, care să le mai îndulcească bătrânețea.

Pensionarii din Grigorescu cer un spațiu pentru socializare. Boc afirmă că e „tare preocupat” de acest subiect Pensionarii din Grigorescu cer un spațiu pentru socializare. Boc afirmă că e „tare preocupat” de acest subiect

Doamna Maria, o pensionară din Grigorescu, și-a vărsat oful primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, declarând că acest spațiu este „problema lor de suflet”. Aceasta afirmă că localnicii de vârsta a treia din zonă au încercat în zadar să ia legătura cu directorul Direcției de Asistență Socială și Medicală din cadrul Primăriei, Aurel Mocanu, de la care speră să obțină o audiență. Până atunci, pensionarii se mulțumesc cu mâncarea servită la Restaurantul Hoia.

„Suntem 800 de persoane, nu avem o activitate, pentru că nu avem spațiu. Avem un spațiu, cantina, toată stima pentru ea, dar nu găsim o soluție să avem și noi, nu pentru gimnastică, dar să ne întâlnim și noi, femeile, fetele, să discutăm, să ne arătăm poze, să jucăm un remi, un joc de societate, să socializăm? Nu avem spațiu, este impropriu la subsol, vrem un spațiu decent, cum au și în Zorilor, chiar dacă ar fi în chirie”, s-a plâns pensionara, într-o emisiune radio.


„Este în atenția noastră să găsim în Grigorescu un spațiu mai mare, nu am reușit să găsim deocamdată. Mă preocupă foarte tare acest subiect, este foarte importantă socializarea! Știu subiectul acesta, doamnă, ne preocupă, știu cât de importantă este socializarea pentru toate vârstele, în special pentru vârsta a treia. Este extrem de importantă, face parte din calitatea vieții”, a precizat Emil Boc, fără a oferi alte detalii mai concrete.

În altă ordine de idei, Emil Boc a dezvăluit că nu a renunțat la ideea Revelionului Pensionarilor, însă nu s-a ocupat până în prezent de acest subiect pentru a „nu fi acuzat de campanie electorală”. „Trec campaniile și ne ocupăm rezonabil de acest proiect frumos, îl facem cu mare drag și plăcere!”, a promis primarul.


CITEȘTE ȘI: „Clubbing” la vârsta a treia! Cum se distrează seniorii Clujului la cel mai de succes Club al Pensionarilor?

CITEȘTE ȘI: Ce condiții trebuie să îndeplinească pensionarii pentru a beneficia de transport gratuit în Cluj?

abonare newsletter