Actualitate

Absolvenții de Drept înscriși în Baroul Cluj își găsesc cu chiu cu vai un maestru

Nici măcar jumătate din candidații admiși în Baroul Cluj la ultimul examen nu și-au găsit încă un maestru.

Absolvenții de Drept înscriși în Baroul Cluj își găsesc cu chiu cu vai un maestru Absolvenții de Drept înscriși în Baroul Cluj își găsesc cu chiu cu vai un maestru

Anul acesta este mai dificil pentru candidații admiși în Baroul Cluj să-și găsească un maestru. Drept dovadă, nici măcar jumătate din candidații admiși în Baroul Cluj la ultimul examen nu și-au găsit încă îndrumător, scrie clujust.ro. Cele două motive pentru care se găsește mai greu maestru sunt numărul mare de candidați admiși față de alți ani, respectiv mărirea limitei minime a venitului lunar al avocatului îndrumător de stagiu de la 5.000 la 6.000 de lei.

Astfel, doar 75 din totalul de 190 de candidați admiși în Baroul Cluj au depus cereri de înscriere pe tabloul avocaților stagiari până în 1 noiembrie, atunci când s-a ținut ședința extraordinară a Consiliului Baroului. Cererile trebuie însoțite obligatoriu de contractele de colaborare cu avocații care urmează a le fi maeștri.


Deși candidații admiși mai au timp să se înscrie pe tablou, este greu de crezut că numărul stagiarilor va crește considerabil față de prima tură de înscrieri. De altfel, la următoarea ședință a Consiliului din această lună, se va stabili, cel mai probabil, data și locația depunerii jurământului profesional de către stagiarii care ar urma să îmbrace roba de avocat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter