Actualitate

Au apăsat butonul de panică! Polițiștii clujeni au testat reacția agenților de securitate

Polițiștii clujeni au luat parte la acțiuni cu efective mărite pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Au apăsat butonul de panică! Polițiștii clujeni au testat timpii de reacție a agenților de securitate Au apăsat butonul de panică! Polițiștii clujeni au testat timpii de reacție a agenților de securitate

În noaptea de 30/31 octombrie 2019, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție, Compartimentul Sisteme de Securitate, au acționat împreună cu polițiștii de ordine publică pe raza de competenţă pentru verificarea respectării prevederilor legale privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor, protecția persoanelor, existența subsistemului de alarmare la efracție care să asigure sesizarea stărilor de pericol la adresa persoanelor și protejarea spațiilor cu valori.

De asemenea, potrivit IPJ Cluj, s-au efectuat verificări în ceea ce privește respectarea timpilor de reacție a agenților de intervenție, conform prevederilor Legii nr. 333/2003 și a H.G. 301 /2012. În cadrul acțiunii, au fost controlate săli de jocuri și stații de alimentare cu carburanți din zona străzilor Fântânele, Mirăslău, G-ral Eremia Grigorescu, B-dul 1 Decembrie 1918, Alexandru Vlăhuță.


Au fost acționate 5 butoane de panică și au fost testate reacțiile agenților de securitate, fiind desfășurate și activități de instruire a personalului unităților și a agenților de securitate în vederea respectării prevederilor Legii nr.333/2003 și a H.G. 301 /2012.

Totodată, la data de 31 octombrie a.c., a fost organizată o acţiune punctuală la care au participat polițiști din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Formațiunile de Siguranță Publică și Patrulare, având ca scop prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor de natură contravențională și infracțională privind respectarea ordinii și liniștii publice și a normelor de conviețuire socială.


„Polițiștii au acţionat în zona de competență a Secției 4 Poliție, cu precădere pe strada Negoiu, La terenuri, Bucegi, Primăverii. Au fost legitimate zeci de persoane și controlate zeci de autovehicule. Polițiștii vor continua acțiunile”, promit reprezentanții IPJ Cluj, într-un comunicat de presă.

Etichete: politisti clujeni
Ultimele Stiri
abonare newsletter