Actualitate

Reprezentantul lui Dalai Lama, despre China la Cluj-Napoca: „Nicio putere nu e veșnică!”

Senatorul USR de Cluj Mihai Goțiu a avut, la sfârșitul săptămânii trecute, o întâlnire cu Thubten Wangchen, deputat al Parlamentului Tibetan în exil.

Reprezentantul lui Dalai Lama, despre China la Cluj-Napoca: „Nicio putere nu e veșnică!”, sursă foto: Facebook Mihai Goțiu Reprezentantul lui Dalai Lama, despre China la Cluj-Napoca: „Nicio putere nu e veșnică!”, sursă foto: Facebook Mihai Goțiu

Într-o Dacia Logan, Thubten Wangchen a pornit din Barcelona – unde coordonează Casa Tibet – într-un turneu prin toate țările europene, pentru a transmite un mesaj de pace și pentru a vorbi despre respectarea drepturilor omului în Tibet. Săptămâna trecută, reprezentantul lui Dalai Lama a ajuns și la Cluj-Napoca.

„Când vorbește despre libertatea poporului său, Thubten Wangchen se referă, în primul rând, la libertatea fiecărei persoane în parte și la respectarea drepturilor ei. Mi-a povestit și despre interesele economice ale Chinei în Tibet (în special cele legate de exploatarea aurului și a uraniului) și nu am avut cum să nu remarc cât de liniștit și de împăcat era când, referindu-se la uriașa influență internațională a Chinei, comentariul lui, cu zâmbetul pe buze, a fost «nicio putere nu e veșnică»”, a mărturisit senatorul USR.


„Oamenii care înțeleg și își asumă cauze cu o asemenea abordare – că «puterea nu e veșnică» – nu au cum să fie învinși. Și dacă ar fi să ne gândim doar la istoria noastră contemporană (incluzând aici și anii comunismului, dar și ce s-a întâmplat în ultimii ani), ne-am da seama cât de adevărat e acest lucru. I-am urat «Drum bun!» lui Thubten Wangchen și îmi doresc ca mesajul lui să ajungă la cât mai mulți oameni”, a mai precizat Mihai Goțiu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter