Actualitate

#COLECTIV La patru ani de la tragedie, clujenii ies în stradă: „Nu uităm, nu ne oprim!”

La patru ani de la incendiul devastator de la clubul Colectiv din București, clujenii sunt aşteptaţi, miercurea viitoare, la un protest organizat.

#COLECTIV La patru ani de la tragedie, clujenii ies în stradă: „Nu uităm, nu ne oprim!”, sursă foto: Facebook Umbrela Anticorupție #COLECTIV La patru ani de la tragedie, clujenii ies în stradă: „Nu uităm, nu ne oprim!”, sursă foto: Facebook Umbrela Anticorupție

Tragedia #Colectiv a revenit pe buzele tuturor românilor după ce, în urmă cu câteva zile, ziarul Libertatea a publicat, în premieră, imaginile șocante surprinse de un ofițer de pompieri de la ISU București. Filmarea de circa 20 de minute arată haosul general care s-a instalat în momentul intervenției și a fost ținută ascunsă timp de 4 ani.

„Nu o să uităm nicio clipă ce ați făcut. Și nu ne oprim până când nu veți fi trași la răspundere toți cei care ați contribuit la manifestarea asta de lipsă totală de umanitate. Toți! Ne vedem în 30 octombrie, ora 19:00, la Monumentul Memorandiștilor, în Cluj-Napoca!”, se arată într-un mesaj postat de Umbrela Anticorupție Cluj.


„30 octombrie 2015 este data care a șocat un popor întreg și a arătat o țară incapabilă să aibă grijă de cetățenii ei. Pe 30 octombrie 2015 au ars frați și surori, copii și părinți, prieteni și necunoscuți și, odată cu ei, vălul care acoperea mizeria din spitale și corupția din administrația românească. Pe 30 octombrie se vor împlini 4 ani de când o parte dintre cei dragi ne-au părăsit sau au rămas mutilați pe viață. Pe 30 octombrie 2015 ulciorul care mergea atât de des la apă s-a spart”, afirmă inițiatorii protestului.

„Este ciudat, contradictoriu și paradoxal. După Colectiv, o parte a națiunii noastre a înțeles că nu incendiul îi omorâse pe acei oameni. Incendiul este totuși un accident, dar Sistemul era cel care transformase un accident într-o crimă uriașă. De la birocrația coruptă a autorizațiilor fără fond și până la sumele semnificative cheltuite de stat pe input-uri medicale (aparatură sofisticată, dezinfectanți diluați, etc) ce au îmbogățit aceeași birocrație, totul indica faptul că tragedia devenise inevitabilă”, transmit reprezentanții Umbrela Anticorupție.


„Focul doar a pus în evidență nepăsarea generală pentru viață, de vreme ce copii nevinovați deveniseră sacrificiul, pe cât de inutil, pe atât de consecutiv, al acestei birocrații politice corupte. Unii dintre noi, puțini, au înțeles asta și au cerut imediat «schimbarea clasei politice»”, conchid activiștii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter