Actualitate

Scriitoare clujeană: „Chiar vi se pare că nu învață copiii suficient?”

Luminița Rusu, o scriitoare clujeană, și-a exprimat public nemulțumirea în legătură cu o opinie care se tot vehiculează, aceea că generațiile actuale de elevi nu învață suficient, că nu își folosesc capul.

Revolta a venit, după ce a realizat că fetița ei, care acum este în clasa a VIII-a și se pregătește pentru Evaluarea Națională, are prea puțin timp să fie copil printre teme și meditații.

„Mă întreabă Facebook la ce mă gândesc... Am un copil în clasa a VIII-a. Două zile pe săptămână face meditații la matematică si română, în weekend face teste la cele două materii să ne pregătim pentru Evaluarea Natională, fiindcă, nu-i așa, nu poți lua o notă bună la examen fără pregătire suplimentară? O zi pe săptămână merge la desen, e singura ei activitate extrașcolară care îi face plăcere, nu a vrut să renunțe la ea fiindcă e în clasa a VIII-a. În două după mese iese afară două ore... va trebui să renunțe, clar. Iar eu deschid Facebook și văd o postare cum că generația lor ar trebui să-și folosească mai mult capul. Cam cât de mult? Până la epuizare, depresie sau ce mai apare de la surmenaj? Întreb așa, pentru cei care probabil aveți copii sau nepoți în școală, chiar vi se pare că nu învață suficient? Oare voi când erați copii cât timp alocați învățatului, vă amintiti dacă exista si un timp de joacă sau dacă în timpul săptămânii mai aveați si ore în care să ieșiți afară? Vă rog, gândiți-vă un pic înainte de a eticheta o generație întreagă dacă acum douăzeci, treizeci sau cât de mulți ani au trecut de când erați voi în școală toți erau premianți si toate după mesele le petreceați la meditații sau cu o carte în mână! Întreb, doar nu pot eu să schimb sistemul...”, a scris Luminița Rusu.


 

abonare newsletter