monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Călători și călătorii în Europa - 5 locuri de vizitat de către elevi și studenți (P)

Un turist adevarat adoră să descopere noi locuri și să se bucure de experiențe unice, pe care să le imortalizeze în fotografii sau să le păstreze în memorie tot restul vieții sale. Din fericire, Pământul este prea mare să fie cutreierat în lung și-n lat într-o viață de om, așa că oferă mereu ocazia unor noi aventuri.

Tinerii, elevi sau studenți, au șansa de a descoperi continentul european, îmbogațindu-și bagajul de cunoștințe și simțind istoria la fața locului. Printre cele mai vizitate țări de către aceștia, Germania reușește să-i uimească cu ajutorul monumentelor și obiectivelor istorice, gastronomiei savuroase, festivalurilor originale, peisajelor spectaculoase etc. Pentru cei interesati de o astfel de aventură, se pot rezerva bilete de transport din Romania catre Germania chiar acum, iar prețul va fi unul accesibil. 

Iată ce alte locuri de pe continentul european trebuie să viziteze cel puțin o dată în viață!


Elevii și studenții își pot desăvârși educația prin călătoriile pe care le fac în vacanțe sau pe durata anului școlar, în cadrul excursiilor organizate de către profesori. Dacă o excursie în România nu mai prezintă un interes major pentru aceștia, Europa va reuși, cu siguranță, să-i atragă prin locurile spectaculoase, încărcate de istorie. 

1. Roma este tot mai accesibilă ca destinație de vacanță, așa că tinerii o aleg cu încântare. Cel mai interesant loc rămâne, totuși, orașul-stat Vatican, unde locuiește Papa, liderul creștinilor catolici, cu o suprafața de doar jumatate de kilometru pătrat. Există unele reguli vestimentare pe care turiștii trebuie să le respecte, însă, se va merita această vizită pentru că vor reveni acasă cu o mulțime de senzații nebănuite. În Vatican se simte cât de puternică este credința.


2. Una dintre destinațiile de vacanță pe care nimeni nu trebuie să o rateze este St Petersburg, fosta capitala a Imperiului Țarist. Aici totul pare de poveste. Tinerii sunt înconjurați de palate impresionante, de parcuri verzi, de artă, gastronomie, religie etc. Practic vor învața istoria la fața locului, cu ajutorul Palatului de iarnă, al Catedralei Marinarilor sau luând parte la Festivalul Nopților Albe.

3. Meteora din Grecia este un complex de mănăstiri ortodoxe așezat în locuri greu accesibile, pe care tinerii, creștini sau nu, trebuie neapărat să-l vadă. Panorama este incredibilă, traseele sunt destinate pentru drumeții cu experiență, iar încărcătura sufletească este greu de explicat în cuvinte. Elevii și studenții se vor simti mai aproape de Dumnezeu, doar prin simpla prezență în aceste locuri.


4. Braga din Portugalia impresionează prin arhitectura catedralelor sale incredibile, prin piețele și aleile pietonale, prin cafenelele șarmante, dar și prin superbul loc de pelerinaj Bom Jesus do Monte. Deși nu este prea vizitat, nu se știe din ce motive, Braga are o amprentă profund clerică, păstrandu-și autenticitatea și originalitatea. Poate fi folosit cu ușurința de profesori pentru a transmite diverse cunoștinte despre istorie, arhitectură, religie, artă etc.

5. Salzburg poate fi considerat cel mai elegant oraș al Europei. Aici toată lumea este foarte relaxată, așa că turiștii trebuie doar să savureze fiecare clipă. Tinerii vor rămâne impresionați pentru tot restul vieții, Salzburg devenind un punct de reper când vor vorbi despre vacanțele în străinătate sau despre cunoștintele bogate de istorie, muzică, arhitectură, pe care le vor dobândi aici.


În final, chiar dacă elevii și studenții vor fi încântați să călătorească pe meleaguri mai exotice, nu ar trebui să rateze ocazia să vadă cât de frumoasă este Europa. Mai ales în perioada tinereții, aceste destinații pot impresiona profund și să motiveze pentru tot restul vieții. 

surse foto:
shutterstock.com