monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Un fost jucător al CFR-ului de neoprit în Portugalia (P)

Potrivit unui material publicat pe telekomsport.ro, Jose Lionn Barbosa de Lucena, jucător de 30 de ani ce cucerea titlul în România cu CFR Cluj (în sezonul 2011/2012) reușește sa uimească lumea fotbalului portughez.

Transferat în această vară de la Chavez către Famalicao, fundasul dreapta brazilian a contribuit la construcția unei adevărate revelații reprezentate de micuța echipă. Contrar tuturor așteptărilor, Famalicao este lider în Primeira Liga după primele 7 etape din actualul sezon, e drept, la un singur punct distanță de urmăritoarele Benfica și FC Porto.

Cine sunt cei de la Famalicao?


Dacă numele echipei nu îți spune mare lucru, este datorită faptului că este proaspăt promovată în prima ligă portugheză. Chiar dacă nu a fost în prim plan până acum, exceptând câteva sezoane, echipa are o istorie foarte bogată. Aceasta a fost înființată în 21 august 1931 de către 6 prieteni și a reușit să joace de 6 ori în Prima Ligă, ultima dată în 1994.

Cea mai mare performanță a sa este, fără doar și poate cea de anul acesta, când echipa deține supremația în Primeira Liga, devansând echipe mult mai titrate precum Benfica, FC Porto, Sporting, Rio Ave, Boavista, Braga sau chiar Guimaraes, formație ce a eliminat FCSB în playoff-ul Europa League.


Noul succes al micuței echipe are și o explicație însă: investițiile serioase din ultima vreme. Patronul formației este Idan Ofer, un miliardar israelian care are în conturi 5.2 miliarde de euro. Acesta deține acțiuni și la Atletico Madrid, de unde echipa portugheză a și împrumutat mai mulți fotbaliști, majoritatea brazilieni.

Cine este Jose Lionn Barbosa de Lucena?


Fostul jucător al Clujului este un brazilian născut în 1989 care joacă pe postul de fundaș dreapta. Acesta are o valoare de piață de 800 000 de euro, însă după plecarea de la CFR Cluj a reușit să atingă 1.7 milioane de Euro. Evoluțiile excelente de la Famailcao reușesc să îl aducă pe un trend de creștere în ultima perioadă.

Coechipier cu o mulțime de fotbaliști cunoscuți împrumutați de la Atletico Madrid, Valencia, Benfica, Porto sau Wolverhampton, Lionn a reușit să bifeze 5 etape ca integralist și să aibă prestații deosebite în meciuri importante, precum cel cu Sporting Lisabona. În perioada în care a fost în România (2011-2013), a bifat 15 meciuri ca integralist și a reușit chiar să câștige titlul de campion al României în 2012.


Chiar și fără Lionn în lot, ardelenii se descurcă de minune în Liga 1. CFR Cluj a câștigat ultimele 2 ediții de campionat și are toate șansele să o câștige și pe următoarea, fiind prima in topul favoritelor la casele de pariuri. 1.75 este cota afișată de agenția de pariuri online Unibet pentru ca titlul să ajungă la Cluj și în acest sezon. Poți afla mai multe despre Unibet și descoperi promoțiile pregătite de operatorul internațional de pariuri si jocuri de cazino online accesând site-ul unibet.ro. Tot aici poți paria și pe următoarea partidă a lui Famalicao în campionatul intern, una extrem de dificilă, ce va avea loc pe terenul lui FC Porto în ultima duminică din octombrie. Dacă mult mai titrata FC Porto are o cotă de 1.22 la victorie, un eventual succes al celor din Famalicao este extrem de improbabil, fiind creditat cu 11.00 la agențiile de pariuri.