Actualitate

Elevii clujeni vor să valorifice Lacul Chinteni

Elevii Liceului Teoretic Onisifor Ghibu, împreună cu cei de la Școala Gimnazială din Chinteni organizează în acest weekend un eveniment inedit la Lacul Chinteni, pentru a valorifica zona.

O mână de elevi de liceu, împreună cu cei care învață la școala din Chinteni doresc să reunească comunitatea din sat și să strângă totodată fonduri pentru un proiect în cadrul școlii.

„Clubul de inițiativă comunitară IMPACT al Liceului Teoretic Onisifor Ghibu, alături de Asociația BLANĂ! și Școala Gimnazială din Chinteni vă invită sâmbătă, 19 octombrie, începând cu ora 10, la Ziua Lacului. Evenimentul este organizat cu sprijinul autorităților locale din comuna Chinteni, părinți, bunici și alți parteneri. Asltfel, la ora 10 se va da startul unui concurs de pescuit pe Lacul Chinteni, fiind așteptați toți cei interesați, fie ei amatori sau profesioniști în ale pescuitului. Înscrierile se fac începând cu ora 8, achitând o taxă de înscriere de 15 lei”, au transmis organizatorii.


Evenimentul face parte dintr-un proiect mai larg, care a fost demarat cu banii strânși în cadrul ediției de anul acesta a festivalului Ghibstock.

„Cu banii de la Ghibstock am vrut să ajutăm copilașii din medii defavorizate. Scopul a fost să îi ducem într-o tabără educațională prin care să vadă că educația este importante și pot învăța foarte multe lucruri în diferite medii. Acum, următoarea etapa, cu banii strânși de la festival vrem să facem, împreună cu ei, la ei în sat, un proiect prin care să vadă că au putere în comunitatea lor. Copiii vor să atragă atenția comunității asupra lacului. Săptămâna trecută a avut loc o acțiune de ecologizare în zona lacului, la care au participat elevi de la Ghibu, elevi de la școala din Chinteni, dar și alte persoane din sat. Acum vor să valorifice zona printr-un concurs de pescuit. Elevii au organizat totul, singuri. Eu doar le-am mai oferit câte un sfat și s-au descurcat foarte bine!”, a spus  Anda Culișir, profesoară la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca.


Astfel, pentru cei mai puțin îndemânatici în ale pescuitului, voluntarii pregătesc o serie de activități educative și concursuri, iar la final va avea loc un concert live și un festival câmpenesc cu mâncare gătită în mod tradițional, printre care și mâncare la ceaun și gogoși calde, ca la bunica acasă.

„Fie că vrei să participi la un concurs de sculptat dovleci, la întrecerea cu sacul sau un concurs de mâncat mămăligă, ești așteptat sâmbătă la lac. Fiind un eveniment caritabil, pentru donații puteți să vă adresați voluntarilor IMPACT, care vă pot răspunde la întrebări și sunt acolo sa vă ajute. Ne vedem sâmbătă, începând cu ora 10, cu mic cu mare la Ziua Lacului!”, au transmis organizatorii.


Banii care se vor strânge în cadrul evenimentului vor fi donați școlii din Chinteni, iar elevii care învață în sat vor putea să decidă ce vor să cumpere pentru școala lor.

 


 

abonare newsletter