Actualitate

Filme 3D la Cinema Mărăşti

<p /><img src="documente/stories/10_octombrie/03_ziua/02 cinema marasti _sc_ 23.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Filme româneşti, documentare, dar şi producţii comerciale la primul cinematograf de cartier redeschis de municipalitate.

Clujenii pot viziona gratuit filme 3D la cinematograful Mărăşti, care a fost renovat de Primărie.

Sala mare a cinematografului a fost complet modernizată, fiind amenajate 180 de locuri pentru cinefili. În restul clădirii mai există un post de Poliţie Locală şi un club pentru pensionari.


„Aceasta este o locaţie din Cluj de care nimeni nu a fost mulţumit. După foarte multe litigii, cinematograful Mărăşti a ajuns în sfârşit în proprietatea Primăriei. Timp de şapte luni de zile l-am modernizat şi l-am împărţit astfel că sala mare a rămas destinată pentru cinematograf. Avem 180 de locuri în cinematograf, unde se vor viziona inclusiv filme 3D, cu excepţia premierelor. Aici va avea acces gratuit toată lumea, dar noi ne adresăm în primul rând şcolilor pentru că vrem să îi premiem pe acei elevi care au fost fruntaşi la învăţătură şi nu au absenţe. Indiferent de film, biletele vor fi gratuite. 130 de locuri vor fi rezervate pentru elevi şi 50 de locuri se vor distribui zilnic la primăria de cartier din Mărăşti”, a declarat primarul Sorin Apostu.

Aparatură pe sistem DVD


Municipalitatea a încheiat un contract cu firma Provideo, care oferă pentru cinema Mărăşti licenţe de tip umbrelă din partea caselor de producţie Warner Bros. Pictures, Sony Pictures şi Metro Goldwin Mayer/United Artists şi respectiv cu Ro Image 2000 pentru producţii Disney. „Programul de filme va fi afişat pentru o săptămână întreagă. Filmele vor fi structurate, în sensul că vom avea săptămână a filmului românesc, săptămână a filmului european, săptămână a documentarelor. Sigur, şi filmele comerciale sunt bune, dar vom încerca să ne restrângem şi să facem săptămâni ale filmelor româneşti, europene, culturale şi documentare. Dacă aici era altădată un loc unde se adăposteau oamenii străzii, astăzi el redevine cinematograful Mărăşti. Aparatura pe care am cumpărat-o permite difuzarea filmelor pe sistem DVD, deci nu trebuie să cumpărăm role. Am obţinut o licenţă mai ieftină, de doar 500 de euro pe un an de zile, cu o singură condiţie, să nu luăm bani. Este o licenţă de la Provideo. Avem în jur de 140 de filme pe care le vom difuza. Dacă vrei să iei bani pe bilete, plăteşti o licenţă de 1000 de ori mai mare. Mi se pare mult mai simplu aşa”, a mai explicat Apostu.

De altfel, la inaugurarea cinematografului a rulat primul film 3D – „Piraţii din Caraibe”, la proiecţie fiind invitaţi elevi ai şcolilor din municipiu. „Următoarea ţintă este cinematograful Dacia din Mănăştur, cu care suntem deja în proces”, a mai anunţat edilul.


Secţie de poliţie locală

Imobilul cinematografului Mărăşti a fost recompartimentat, astfel încât să aibă mai multe destinaţii. Primăria a transformat sala mică a cinematografului într-un club al pensionarilor, iar la etaj a amenajat o secţie al Poliţiei Locale. „Noua secţie de poliţie locală are atât spaţii pentru birouri şi relaţii, dar şi un spaţiu pentru oamenii fără adăpost, inclusiv cu duşuri”, a subliniat primarul. În total au fost mobilizaţi pentru zona Mărăşti 18 poliţişti locali.


S-a reamenajat zona Aurel Vlaicu

Printre lucrările care au fost realizate la clădirea cinematografului se numără: recompartimentări, igienizări, zugrăveli, realizarea de grupuri sanitare şi refacerea instalaţiilor electrice, sanitare, de încălzire. Valoarea totală a lucrărilor effectuate a fost de aproximativ 2 milioane de lei. În acest preţ sunt incluse şi lucrările de reamenajare a zonei Aurel Vlaicu, care au presupus pavări, asfaltări, iluminarea gangurilor şi crearea unui loc de joacă pentru copii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter