Actualitate

Pământul Plat, la Cluj-Napoca: „S-ar putea ca Terra să fie o câmpie infinită, cu Soare local”

Conferința „Pământului Plat” se desfășoară, sâmbătă și duminică, la Cluj-Napoca. În prima zi, peste 30 de persoane au participat la eveniment, din România și străinătate.

Pământul Plat, la Cluj-Napoca: „S-ar putea ca Terra să fie o câmpie infinită, cu un Soare local” Pământul Plat, la Cluj-Napoca: „S-ar putea ca Terra să fie o câmpie infinită, cu un Soare local”

Adepții teoriei „Pământului plat” s-au reunit la Cluj-Napoca în cadrul primei Conferințe internaționale organizată vreodată în România. Aceștia susțin că NASA truchează sau generază pe computer imaginile Pământului prezentate din spațiu, potrivit organizatorului Adrian Rus. Acesta nu înțelege de ce NASA prezintă Pământul ca fiind rotund și nu cunoaște motivele pentru care „lumea este indusă în eroare”.

„Ne-am trezit la realitate că tot ceea ce ni se spune nu este chiar așa dacă verificăm, dacă nu mai acceptăm ce ni se oferă. Dacă cercetăm puțin, observăm că imaginile cu Pământul din spațiu pe care ni le oferă NASA sunt ori trucate, ori generate pe calculator (...) Pentru mine este important să descopăr și să îmi demonstrez mie care este forma adevărată a Pământului”, a declarat Rus, potrivit digi24.ro.


Rus și-a întrerupt studiile de la Facultatea de Construcții din Cluj-Napoca în mai 1989, fugind ulterior în SUA, acolo unde a studiat psihologie juridică la John Jay College of Criminal Justice din New York și a deținut o diplomă de Masters în Educație. A participat la prima conferință internațională a Pământului Plat în 2017, în Statele Unite.

„S-ar putea ca Pământul să fie o câmpie infinită, întinsă, cu un Soare local”

Adrian Rus a precizat că „nu știe dacă Pământul are formă de farfurie”, atât timp cât nu a fost până la marginea „farfuriei”, dar este ferm convins că Pământul este „plat și staționar”. Acesta susține că Terra s-ar putea să fie „o câmpie infinită, întinsă, cu un Soare local”, care s-ar învârti deasupra și ar încălzi Pământul, creând astfel omenirii un loc locuibil.


„Mai încolo nu știu ce este, ori continuă câmpia, ori mai sunt alte locuri locuibile, nu avem cum să știm dacă nu mergem să cercetăm. Noi am vrea să cercetăm, dar în limita posibilităților. Dacă găsim un milionar care ar finanța o expediție în Antartica, ar fi în regulă, deoarece punctul cheie este Antarctica. În opinia noastră, Antartica nu este un continent, ci este, de fapt, marginea zonei locuibile unde stăm noi, o barieră de gheață”, afirmă organizatorul conferinței.

Adrian Rus susține că argumentele teoriei „Pământului rotund” se bazează doar pe presupuneri și prezintă probleme, fiind vorba de afirmații aberante care sunt, ulterior, justificate. „În ceea ce prevede gravitația, noi nu o negăm, dar dacă sunt întrebați oameni de știință onești, aceștia vor răspunde că nu știu ce este acest fenomen”, crede acesta.

Etichete: conferinta
Ultimele Stiri
abonare newsletter