Actualitate

Peste 10.000 de service-uri funcționează fără autorizație în România. Cine protejează mecanicii ilegali ?

Un studiu realizat de Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) şi Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) arată că în România funcționează peste 10.000 de service-uri fără autorizație.

Peste 10.000 de unităţi de tip service auto funcţionează, în prezent, fără autorizaţie în România, acest fapt fiind posibil ca urmare a protecţiei oferite acestora de către funcţionarii publici, de la primării până la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală şi Poliţia Română, avertizează Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) şi Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT).

"În România, activităţile ce intră sub incidenţa Legii nr. 12/1990 (republicată) privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, se dezvoltă rapid la umbra "protecţiei" oferite de funcţionarii din primarii, de organele Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, de organele controlului financiar şi de personalul Poliţiei Române, Jandarmeriei Române şi Poliţiei de Frontieră Române. Din statisticile Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente şi ale Federaţiei Operatorilor Români de Transport rezultă, în mod cert, că, la nivel naţional, funcţionează peste 10.000 de unităţi de tip service neautorizate, ce desfăşoară activităţi ilicite de prestări servicii, cu încălcarea prevederilor legii", precizează cele două organizaţii, într-un comunicat de presă transmis, vineri, AGERPRES.


Potrivit sursei citate, în actul normativ care reglementează activităţile de tip service se stabileşte că efectuarea de activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii, după caz, fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege şi săvârşite de către persoane fizice se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 5.000 lei, iar dacă sunt săvârşite de persoane juridice, cu amendă de la 2.000 lei la 20.000 lei.

Etichete: mecanic auto
abonare newsletter