Actualitate

Funcţionar public din Cluj, în incompatibilitate

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul unui funcţionar public dintr-o primărie din judeţul Cluj.

Pop Augustin, funcţionar public (fost secretar comună şi actual consilier superior) în cadrul Serviciului Financiar Contabil, Taxe şi Impozite din aparatul de Specialitate al Primarului comunei Aghireşu, judeţul Cluj a fost găsit în incompatibilitate de către ANI.

Potrivit unui comunicat de presă, pe perioada exercitării atribuţiilor de secretar al comunei (01 iulie - 16 noiembrie 2016) s-a aflat în raporturi ierarhice directe cu fiica sa, care ocupa funcţia de consilier în cadrul Serviciului de Asistenţă Socială din aparatul de specialitate al primarului.


ANI spune că astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 95, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

art. 95, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia "(1) Nu sunt permise raporturile ierarhice directe în cazul în care funcţionarii publici respectivi sunt soţi sau rude de gradul I.";


Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Pop Augustin a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter