monitorulcj.ro Menu
Actualitate

MayDay.conf va pune Clujul pe harta cyber security (P)

În zilele de 24 și 25 octombrie, la Cluj-Napoca se va desfășura, în premieră, MayDay.conf, un eveniment dedicat domeniului cyber security.

MayDay.conf este conferința internațională menită să disemineze cunoștințele acumulate până în ziua de astăzi în domeniul securității cibernetice. Pe de altă parte conferința își propune că încurajeze dezvoltarea de noi parteneriate profesionale între cei care activează sau sunt pasionați de domeniul cyber security.

„Vom încerca să punem în practică un format neexersat până acum la noi”, a declarat pentru Monitorul de Cluj, Alexandru Teodorescu, unul dintre organizatorii ineditului eveniment. „Ne-am propus să creăm în timpul acestui eveniment sesiuni de networking, un cadru informal, deschis și relaxat, în care cei interesați să se poată întâlni și să discute despre cyber security”.


Alexandru Teodorescu precizează că această conferință vizează cu preponderență aspectele tehnice ale cyber security, drept pentru care speakeri invitați sunt specialiști cu o bogată experiență în domeniul securității cibernetice, dobândită atât în sectorul public, cât și în cel privat, din țară și străinătate.

Conferința va fi structurată pe două zile și cuprinde un stagiu de prezentări, cu un conținut tehnic relevant pentru zona de cyber security, workshop-uri și un „cyber security exercise”. Prezentările au fost selectate astfel încât conținutul tehnic să fie cât mai relevant, precum: identificarea unei vulnerabilități în sistemul de operare Windows, identificarea și mitigarea incidentelor în mediile SCADA și altele asemenea.


În ceea ce privește zona de „cyber security exercise”, Alexandru Teodorescu spune că vor fi organizate în cadrul MayDay.conf concursuri de tipul „Capture the Flag”, în care se vor înscena situații de compromitere a unei infrastructurii digitale și se va cere participanților să indice modalitățile de lucru și pașii concreți pentru rezolvarea crizei de securitate cibernetică. În cadrul acestor concursuri se vor acorda premii menite să dezvolte abilitățile digitale ale câștigătorilor, sau, de ce nu, să fie utilizate în cadrul aventurilor acestora în spațiul cibernetic.

În cele două zile de eveniment sunt așteptați să participe între 250 și 300 de profesioniști din industria IT, CxO level din sectoarele privat și public, studenți, parteneri media și alții.


În ceea ce privește publicul țintă al evenimentului, sunt așteptați pasionații de cyber security care vor să-și dezvolte abilitățile, să rămână la curent cu ultimele sfaturi și trucuri utilizate în industrie și să dezvolte noi parteneriate de business. Este vorba despre specialiști IT, analiști de securitate, manageri de risc, arhitecți/ingineri de securitate, penetration testers, dezvoltatori de software de securitate, criptografi, programatori, angajați guvernamentali și mulți alții.

„Suntem la prima ediție a conferinței, însă ne-am stabilit un nivel extrem de ridicat al ștachetei, pentru că cyber security reprezintă un aspect de maximă importanță a domeniului digital”, ne-a asigurat Alexandru Teodorescu, organizator al MayDay.conf, a cărei ediții inaugurale va avea loc în zilele de 24 și 25 octombrie, la Cluj-Napoca.