Actualitate

Care sunt cele mai sigure locuri într-un avion. Câti oameni au supraviețuit de-a lungul anilor

Șansele de a muri într-un zbor cu avionul sunt de 1 la 4,7 milioane, conform unei statistici realizate de planecrashinfo.com.

În ciuda faptului că șansele de a muri într-un accident aviatic sunt mici, de-a lungul anilor au fost înregistrate mai multe catastrofe aviatice care s-au soldat cu moartea pasagerilor, dar și a membrilor echipajului.

Guvernul american a analizat toate accidentele aviatice din perioada 1993-2000, fiind înregistrate 568 de astfel de evenimente în acest interval de timp. Americanii au descoperit că au fost implicați 53,487 de pasageri cu tot cu echipaj de bord și au supraviețuit 51, 207 de oameni, ceea ce indică un procent de peste 90% în rândul supraviețuitorilor.


Documentele realizate după accidentele aviatice spun că nu contează locul pe care te afli, deoarce șansele de a ieși viu sau mort sunt aceleași indiferent de pozitiție.

Totuși, un studiu care a analizat toate tragediile aviatice din 1971 până în prezent arată faptul că șansele de supraviețuire pentru cei care stau pe ocurile din spatele aripilor sunt mai mari. Cei aflați în aceste poziții au șanse de peste 69% de supraviețuire, comparativ cu 56% pentru cei care stau în fața aripilor și 49% pentru cei din capătul avionului, conform studiului realizat de americani.

Etichete: avion
Ultimele Stiri
abonare newsletter