Actualitate

Pasarelă pietonală peste Calea Turzii? „Bună Ziua e cel mai haotic cartier al Clujului!”

În lupta împotriva traficului infernal din Cluj-Napoca, deputatul clujean Adrian Dohotaru readuce în actualitate o propunere mai veche a clujenilor.

Pasarelă pietonală peste Calea Turzii? „Bună Ziua e cel mai haotic cartier al Clujului!” Pasarelă pietonală peste Calea Turzii? „Bună Ziua e cel mai haotic cartier al Clujului!”

Inspirat de o vizită la Copenhaga, deputatul independent de Cluj a hotărât să vină cu câteva propuneri pe care le gândise deja în urmă cu un deceniu. Acesta susține că cetățenii merită o deplasare mai sănătoasă, mai „eco” și mai sigură prin oraș, cimitirele, parcurile, campusurile și malurile râurilor și canalelor putând fi utilizate pentru a se deplasa pe jos sau cu bicicleta, drept alternativă la traficul auto.

„Bună Ziua e cel mai haotic cartier al Clujului din perspectivă urbanistică, un cartier dominat de deplasarea cu mașina personală. De aceea, accentul trebuie să fie pe transportul în comun și nemotorizat. O posibilitate e să conectăm locuitorii din Bună Ziua de centru prin cimitir printr-un parcurs al orașului care ne scoate din stresul traficului auto. La fel și pentru rezidenții din Zorilor”, susține Adrian Dohotaru.


CITEȘTE ȘI: Cimitire parcuri la Cluj-Napoca? „Să devină spații de reculegere, nu de care ne temem!”

Deputatul clujean a dezvăluit că va depune un memoriu la Primăria municipiului Cluj-Napoca pentru construirea unei pasarele deasupra străzii Calea Turzii, astfel încât clujenii din cartierul Bună Ziua să aibă acces spre Cimitirul Central, evitând traficul infernal care se produce zi de zi în acea zonă. Ideea nu este nouă, ea fiind deja propusă cu prilejul Bugetării participative din 2017.


„Prin construirea unei pasarele deasupra străzii Calea Turzii un locuitor din Bună Ziua poate să vină spre Cimitirul Central, eventual cu o bicicletă luată de la Primărie, ca să nu se întoarcă la deal cu bicicleta proprie, spre oraș, la muncă, fără a mai fi înghesuit în traficul auto. Sigur că aceasta e o măsură complementară, dar o propunem într-un memoriu Primăriei alături de alte soluții de mobilitate alternative la traficul auto”, a precizat Dohotaru.

CITEȘTE ȘI: „Criminalilor, vă acuz!” Deputat clujean, revoltat împotriva mașinilor diesel, propune un model pentru orașele din România


„Propun realizarea unui proiect de pasarelă pietonală şi pentru biciclete sau trotinete, role, etc. peste Calea Turzii, în zona porţii Cimitirului Central. Proiectul poate fi unul arhitectural cu un design plăcut şi atrăgător pentru persoanele care intră în municipiu pe intrarea Turda. Proiectul poate fi pus la concurs către tineri arhitecti, o propunere pentru asemănare ar fi pasajul din Millenium Park Chicago”, preciza, în august 2017, Tudor Bota.

Ultimele Stiri
abonare newsletter