Actualitate

Cod GALBEN de caniculă în următoarele zile! Temperaturi ridicate, nopți tropicale în Cluj

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o atenţionare cod galben de caniculă pentru cea mai mare parte a ţării, inclusiv județul Cluj.

Cod GALBEN de caniculă în următoarele zile! Temperaturi ridicate, nopți tropicale în Cluj Cod GALBEN de caniculă în următoarele zile! Temperaturi ridicate, nopți tropicale în Cluj

Potrivit meteorologilor, valul de căldură va persista și se va intensifica îndeosebi în cursul zilelor de luni (12 august) și marți (13 august), în toate zonele de câmpie și de podiș, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime, cu mult mai mari decât mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade Celsius, mai ridicate până spre 37-38 de grade, duminică (11 august) în sud-vestul țării, iar luni (12 august) și marți (13 august) în vest, nord-vest și local în sud. Pe arii restrânse, nopţile vor fi tropicale (temperaturi minime ce nu vor coborî sub 20 de grade).

Ultimele Stiri
abonare newsletter