Actualitate

Cât de periculos este să lucrezi în Primăria Cluj-Napoca? Funcţionarii publici primesc sporuri pentru condiţii vătămătoare de muncă

Funcţionarii publici din Primăria Cluj-Napoca vor primi sporuri pentru condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă.

Un proiect de hotărâre privind acordarea sporului pentru condiţii de muncă pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din aparatul de specialitate al primarului, Serviciul pentru administrarea parcărilor şi Cantina de Ajutor Social a fost votat, miercuri, într-o şedinţă de îndată a Consiliului Local. La şedinţă au participat doar consilierii locali PNL şi UDMR. Au lipsit cei de la PSD-ALDE.

“Salariaţii din aparatul de specialitate al primarului municipiului Cluj-Napoca îşi desfăşoară activitatea în locuri de muncă care presupun condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă, acest lucru fiind confirmat de către Direcţia de Sănătate Publică Cluj prin buletine de determinare prin expertizare a locurilor de muncă”, susţine conducerea Primăriei Cluj-Napoca.


Buletinele eliberate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) arată, printre altele, existenţa unor indici de morbiditate la locul de muncă şi înregistrarea unor cazuri de accidente de muncă.

În urma acestor indici, Primăria Cluj-Napoca susţine că a achiziţionat scaune ergonomice, calculatoare şi monitoare noi sau a renovat birourile. Aceste buletine au fost eliberate de DSP în cursul lunii iunie 2019.


Administratorul public, secretarul oraşului, funcţionarii angajaţi la cabinetele primarului şi viceprimarilor, biroul mass-media, serviciul resurse umane, evidenţa persoanelor, direcţia urbanism, direcţia tehnică, taxe şi impozite locale, spaţii verzi şi poliţiştii locali au făcut referate prin care au cerut sporuri pentru condiţii vătămătoare de muncă.

“În bugetul local, la capitolul «cheltuieli de personal» sunt alocate sumele necesare în anul 2019 pentru plata sporurilor pentru condiţii de muncă”, transmite municipalitatea.


Cât câştigă angajaţii din Primăria Cluj-Napoca

Primarul Emil Boc - 23.400 lei (brut)
Viceprimarii Olah Emese și Dan Tarcea - 20.800 lei (brut)
City-managerul Gheorghe Şurubaru - 16.640 lei (brut)
Secretarul oraşului Aurora Roşca - 16.619 lei (brut) - 9.722 lei (net)
Director general - 16.120 lei (brut)
Arhitect-şef - 16.120 lei (brut)
Director executiv - 14.352 lei (brut)
Poliţist local, grad superior - 8.650 lei (brut)
Poliţist local, debutant - 3.937 lei (brut)
Şofer - 5.283 lei (brut)
Portar - 4.429 lei (brut)

Ultimele Stiri
abonare newsletter