Actualitate

Deputat USR: Clujul, pe harta Inspectoratelor de Poliţie unde şefii nu au pregătire necesară!

Deputatul USR Claudiu Năsui a publicat, pe Facebook, o hartă cu judeţele în care şefii de poliţie ar fi fost numiţi pe criterii politice, fără să aibă pregătirea necesară.

Deputat USR: Clujul, pe harta Inspectoratelor de Poliţie unde şefii nu au pregătirea necesară! Deputat USR: Clujul, pe harta Inspectoratelor de Poliţie unde şefii nu au pregătirea necesară!

Pe lângă Dolj, Gorj, Vâlcea, Teleorman, Dâmbovița și Ialomița în Oltenia și Muntenia, respectiv Constanța, Botoșani, Neamț, Bacău și Vrancea în Dobrogea și Moldova, printre județele „rușinii” se numără și Sibiu, Sălaj, respectiv Cluj, în Transilvania. Astfel, Mircea Ion Rus, actualul șef al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Cluj se numără printre persoanele arătate cu degetul de Claudiu Năsui.

Potrivit deputatului USR, printre indiciile care arată că Mircea Rus ar fi fost numit pe criterii politice, fără să aibă pregătire, se numără următoarele:


– în 2017, pică examenul pentru șef al IPJ Cluj cu nota 3;

– în iulie 2018, numit fără examen de Carmen Dan, fostul ministru de Interne;


– acuzat că ar fi nașul fiului unui interlop clujean.

„«Bine, bine, stai acolo. Rămâi acolo că îți trimit eu echipaj, dar nu mai ține linia ocupată.» Aceste cuvinte care ne arată exact cât de jos poate merge dezumanizarea celor plătiți din bani publici. De ce ajung ei să se comporte așa? Pentru că nu sunt responsabili în fața noastră, ci a politrucilor care îi pun în funcții. De aceea, pentru un politruc se poate trimite un elicopter SMURD când are diaree, dar pentru o fată violată nu se poate ține linia de telefon ocupată. Lucrurile acestea le-am văzut deja în atâtea locuri. Peste tot unde statul ne oferă câte ceva, am văzut cum funcționează”, susține deputatul USR, într-o postare pe Facebook.


„Dar dacă tot e vorba să fie demisii, atunci hai să ne mai uităm la câțiva mari conducători ai poliției române. Hai să vedem cine sunt conducătorii acestei instituții care trebuie să emane «siguranță și încredere». În fruntea poliției avem: 1) oameni care au picat examenul de ocupare a postului, care au fost apoi numiți direct; 2) prieteni apropiați ai politicienilor corupți sau ai aparatului de partid, fidelizați prin chermeze și partide de vânătoare; 3) plagiatori; 4) oameni acuzați de agresiuni sexuale, abuz de minori, favorizarea inculpaților; 5) oameni demiși pentru management defectuos și repuși în aceeași funcție”, mai scrie Claudiu Năsui.

CITEȘTE ȘI: Mircea Rus, de la împuternicit al IPJ Cluj la șef cu drepturi depline

Etichete: coruptie ipj cluj
abonare newsletter