Actualitate

Ziua Imnului Național al României, sărbătorită la Cluj-Napoca: „Imnul reprezintă cartea de identitate a României în UE!”

Ziua Imnului Naţional a fost sărbătorită, luni dimineață, în cadrul unei ceremonii publice organizată de Instituția Prefectului – județul Cluj, Primăria municipiului Cluj-Napoca şi Divizia 4 Infanterie „Gemina”.

Ziua Imnului Național al României, sărbătorită la Cluj-Napoca: „Imnul reprezintă cartea de identitate a României în UE!” Ziua Imnului Național al României, sărbătorită la Cluj-Napoca: „Imnul reprezintă cartea de identitate a României în UE!”

Evenimentul a avut loc în Piaţa Mihai Viteazul din municipiul Cluj-Napoca, în fața Monumentului Voievodului Mihai Viteazul. Ceremonia publică a cuprins o scurtă slujbă religioasă, alocuţiuni privind semnificaţia Zilei Imnului Naţional, un spectacol susținut de Muzica Militară a Comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, iar în încheiere s-a intonat Imnului Național „Deșteaptă-te române!”.

„Am participat azi (n.red. luni) la Ziua Imnului Național, unul dintre simbolurile care ne definesc ca popor și ne individualizează ca națiune. Valoarea simbolică a imnului național este cu atât mai mare acum, când alături de stemă și tricolor reprezintă «cartea de identitate» a României în Uniunea Europeană. Să cinstim așadar cum se cuvine unul dintre simbolurile care conturează identitatea poporului român. La mulți ani, Imnului Național! La mulți ani, România! La mulți ani, români!”, este mesajul viceprimarului Dan Tarcea.


„Imnul Național al României a fost intonat de oficialități, artiști consacrați, militari și concitadini, într-un singur glas. Simbol național, «Deșteaptă-te române» este intonat în țară și în teatrele de operații, acolo unde camarazii noștri își îndeplinesc misiunile cu devotament, alături de aliați și parteneri.

Imnul a călăuzit pașii soldaților români în timpul marilor bătălii purtate de-a lungul istoriei. Aceștia și-au jertfit viața pentru libertatea și suveranitatea patriei. Națiunea română este astăzi independentă și cu un statut bine înrădăcinat datorită acestor bravi soldați care au știut să rostească răspicat «Pe aici nu se trece»”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter