Actualitate

Taximetriștii vor majorarea tarifelor la UNTOLD! Prețul pe kilometru se apropie de 5 LEI

Companiile de taximetrie din Cluj-Napoca au cerut municipalității majorarea tarifelor practicate pentru serviciile de transport la 3,75 lei/km pe timp de zi ș la 4,5lei /km pe timp de noapte.

Companiile de TAXI au înaintat luna trecută o cerere spre Primăria Cluj-Napoca pentru majorarea tarifelor, iar de la 1 august, prima zi de UNTOLD, tariful pe kilometru ar putea exploda. Consiliul Local Cluj-Napoca a stabilit tariful maximal pentru serviciul de taxi la 2,25 lei/km pe  timp de zi, respectiv la 3 lei/km pe timp de noapte în acest moment.

Noul tarif ar putea exploda de  la 1 august, iar clujenii ar putea plăti chiar și 4,5 lei/km pentru o cursă desfășurată pe timp de noapte, în timp ce ziua tariful maxim ar putea ajunge la 3,75 lei/km.


“Vă transmitem în conformitate cu prevederile art. 11, pct. a) și b) din ordinul nr. 243/03.12.2007, emis de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, justificarea propunerii de modificare a tarifelor de transport în regim de taxi, pe baza unui memoriu tehnico-economic, ce prezintă oportunitatea fundamentării tarifelor datorită creșterii principalelor elemente de cheltuieli”, conform șefului AMTT, Viorel Tătar.

Conform datelor oficiale, în acest moment pe raza municipiului Cluj-Napoca își desfășoară activitate  2.469 de taximetriști. 

Etichete: untold tarife taxi
abonare newsletter